Utorak, 12.01.2021.

Stiže prava zima


Zima nam do sada nije pokazala svoje pravo lice. Protekli period obilježila je obilna kiša, a temperature zraka bile su znatno više od prosjeka. No, meteorolozi kažu kako će se to promijeniti ovoga vikenda kada nam stižu ledeni dani.
Prema riječima Rade Popadića iz Udruge Crometeo, danas će biti pretežno sunčano. Popodne će biti umjerene naoblake, ali će se zadržati suho. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana. Najviše dnevne temperature zraka kretat će se od 7 do 12°C.  
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Koordinacijski Sastanak za volontersku akciju čišćenja ilegalnih deponija na području Grada Sinja i općine Hrvace


Nakon uspješno održanog prvog koordinacijskog sastanka o provedbi volonterske akcije čišćenja četrnaest ilegalnih odlagališta otpada na području Grada Sinja u naselju Zelovo i općini Hrvace, 11. siječnja 2021., održao se drugi koordinacijski sastanak, obavijestili su iz Grada Sinja.
Sastanku su nazočili: Kristina Križanac, gradonačelnica Grada Sinja, Dinko Bošnjak, načelnik općine Hrvace, Ante Šimić, predstavnik Hrvatskih šuma Ispostava Sinj, Tomislav Tomašević, predstavnik Čistoće Cetinske krajine, Hrvoje Šarić, predstavnik Speleo sekcije PD sv.Jakov Bitelić, Monika Vrgoč, direktorica Turističke zajednice grada Sinja, i Lidija Bekavac, članica Uprave Županijskih cesta Split.
Na sastanku je dogovoreno da se akcija provede 30. siječnja (subota), ukoliko vremenske prilike budu povoljne. Također, dogovoreni su radni zadatci i dinamika provođenja te nagovještena mogućnost organiziranja sličnih volonterskih akcija koje bi se uz podršku nadležnih institucija provele na brojnim ilegalnim odlagalištima otpada diljem Cetinske krajine. Cilj ove plemenite akcije je zaštita i očuvanje prirodnih resursa, ali i razvijanje svijesti o značaju naše prirodne baštine. 
IZVOR: WWW.FERATA.HR