Srijeda, 12.01.2011.

Počele pripreme Junaka

Na gradskom stadionu danas su se okupili igrači Junaka čime su i službeno počele pripreme za nastavak drugoligaške sezone. Među okupljenim igračima, nedostajala su trojica iz jesenskog kadra. Svoj nedolazak na početak priprema opravdao je veznjak Marko Čulić koji je na probi u prvoligašu Šibeniku, dok razlozi nedolaska Lagatora i Vukovića nisu poznati. U ime Uprave, igračima se obratio predsjednik Ivica Glavan koji je istaknuo zadovoljstvo jesenskim dijelom i izrazio nadu da će proljeće biti još bolje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR ...

Program rada Gradskog vijeća Grada Sinja za 2011. godinu

U tijeku je izrada Prijedloga Programa rada Gradskog vijeća Grada Sinja za 2011. godinu u cilju programiranja i izvršavanja poslova i zadataka, te usmjeravanja rada Gradskog vijeća, a u svrhu obavljanja poslova iz djelokruga rada  lokalne samouprave na području Grada Sinja....

Miro Bulj za DZ Sinj

Nakon otvorenog pisma koje je sinjski gradonačelnik Ivica Glavan uputio ministru Darku Milinoviću, na temu sinjskog rodilišta oglasio se i nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj.
U svom priopćenju za javnost Bulj ističe kako je srozavanje sinjskog zdravstva na najniže grane počelo odlukom o ukidanju Doma zdravlja Sinj koju je 2003. donio tadašnji ministar Andro Vlahušić, a nastavilo se u vrijeme ministra Darka Milinovića. Kao izvršitelja uništenja sinjskog zdravstva navodi Mirana Propadala.
'Građani Sinja i Cetinskog kraja su vlastitim aktivnostima, sa više od 5 tisuća potpisa, dijeljenjem letaka na dan Alke i u Županijskoj skupštini, te prosvjedima i dodatnim aktivnostima, prisilili ministra Milinovića na povlačenje odluke o zatvaranju sinjskog rodilišta', podsjeća Bulj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR ...

Ragbi veterani u EVRA

Veterani Ragbi kluba 'Sinj' postali su punopravni članovi novoosnovane ragbi asocijacije 'European Veteran Rugby Associaton' (EVRA). Završetkom 2010. i  početkom 2011. zaživjela je nova Europska veteranska krovna ragbi organizacija u  čije su punopravno članstvo primljeni i veterani RK 'Sinj 78'. Ciljevi nove asocijacije su promocija ragbija, prvenstveno veteranskog , te susreti veterana i organizacija turnira.
IZVOR: WWW.FERATA.HR ...

Stanje na cestama

Mokrih i skliskih kolnika ima u većem dijelu zemlje, a magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru.
Zbog mogućih odrona na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (D 8) treba voziti opreznije.

Zbog radova na dionici brze ceste Solin-Klis (D1), promet će biti obustavljen na pola sata u slijedećim terminima: danas u 12.30, a u sutra, 13.01. u 09.00, 12.30 i 18.00 sati.
Zbog radova u tunelu „Mravince I“ 12./13.01. i 13./14.01. od 22,00 sata do 6 sati ujutro u smjeru Klis-Solin bit će obustavljen promet. Promet će teći obilazno starom kliškom cestom.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK