Utorak, 12.01.2010.

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora u Hrvacama

Jučer su provedeni izbori za članove vijeća mjesnih odbora u Hrvacama. Kako doznajemo od predsjednika Izbornog povjerenstva Zorana Zorice odaziv birača bio je dobar, najveći do sada .  HDZ –ove liste u sveukupnom zbroju dobile su  26 članova, lista HSP dr. Ante Starčevića 8, a liste HNS-a Liberalni demokrati 2. Mandati članova traju 4 godine.

Obavijest

Ministarstvo  poljoprivrede , ribarstva i  ruralnog razvoja  raspisalo je natječaj za program predpristupnih fondova Eurospke Unije  IPARD  mjeru 101 i 103. Sredstva ovog  programa namjenjena su u prvom redu obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Stanje na cestama

Zbog izlijevanja vode za sav promet zatvorene su županijske ceste: 60 82 dionica 2 Vrlika – Panj, 6 104 Gornji Bitelić - Donji Bitelić i 62 60 Dugopolje – Bisko I Dugopolje liska u Ercegovcima.

Kolnici na području Cetinskog kraja su mokri i skliski, vode na cesti ima u Brnazama kod Vučkovića, ali i prema Gornjima Glavicama. Postoji i mogućnost odrona kamenja i zemlje na cestama koje prolaze kroz usjeke, pa se vozači upozoravaju na dodatan oprez.

Zbog niskih temperatura djelatnici sinjske Nadcestarije jutros su posipali  dionice  cesta prema Vrlici.

Kino danas

U sinjskom kinu u 19,30 prikazivat će se američka komedija “Dobro došli u zemlju zombija“.

Sport

Iz Uprave rukometnog kluba Kamičak obavijest igračima kako će pripreme za nastavak sezone početi danas, 12. siječnja, u 21 sat. Igrači s sobom moraju donijeti sportsku opremu jer nakon prozivke odradit će se i prvi ovosezonski trening.

Stanje na cestama

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici, Dalmaciji, Gorskom kotaru i Slavoniji te na dionici autoceste A 1 između Bosiljeva i tunela Sveti Rok i na A 6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Vrbovskog.

Zbog poplavljenog kolnika za sav promet zatvorene su ceste: D 47 Dvor-Hrvatska Kostajnica u mjestu Kuljani, te županijske ceste: ŽC 5130 Zalužnica-Škare, ŽC 3253 Košutarica-Mlaka, ŽC 5153 Bakovac Kosinjski–Gornji Kosinj, ŽC 6104 Donji Bitelić-Gornji Bitelić, ŽC 6217 Rogotin-Komin-Krvavac-Kula i ŽC 6218 GP BiH-Prud-Vid-Metković. ...