Četvrtak, 12.01.2006.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE HDZ-a I HKDU-a

Sinjski HDZ i HKDU održali su prvu ovogodišnju konferenciju za novinare. Domaćin ispred Gradskog odbora HDZ-a bio je predsjednik Damir Talaja. Kako su i najavili teme su su bile Gradski proračun, programi izgradnje objekata komunalne infrastrukture za dvogodišnje razdoblje te osvrt na rad koalicije Preporod.
Damir Talaja govorio je općenito o proračunu istaknuo je kako je napravljen stihijski i bez znanja i odgovornosti. Rashodi od poslovanja, istakao je, veći su od prihoda za čak 2 milijuna i 391 tisuću kuna.U HDZ-u drže da je proračun neostvariv. Gradski vijećnik i predsjednik sinjske podružnice HKDU-a istaknuo je kako je trenutna vlast koalicije Preporod u proteklom razdoblju bezlična i nemoćna, ono što je ostvarila je političko zapošljavanje koalicijskih partnera, a na taj način - mišljenja je Nasić partneri u koaliciji ruše autorit gradonačelnika.
Profesor Duvnjak osvrnuo se na neizostavno ulaganje u znanje, školstvo, povećanje visine i broja studentskih stipendija. Slabim ulaganjem u znanje, ističe prof Duvnjak, nema predispozicija za kvalitetnim kadrovima i razvitkom Sinjskoga kraja.


AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

U prostorijama Crvenog križa počela je prva ovogodišnja akcija darivanja krvi. Iz Crvenog križa pozivaju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odazovu ovoj humanoj akciji. Krv se prikuplja za transfuzijski odjel Kliničke bolnice u Splitu, a darovati se može do 13 sati.

TISKOVNA KONFERENCIJA HP-HPP-a

Tiskovna konferencija Hrvatskih pravaša - Hrvatskog pravaškog pokreta županijske organizacije najavljena je za danas u 10 sati u prostorijama UHBDDR-a.Tema konferencije je osvrt na događaje na hrvatskoj političkoj sceni, a posebno u Hrvatskoj desnici. Biti će riječi i o incijativi HP-HPP-a da sve njihove podružnice iz županije upute dopise incijative čelnicima gradova i općina koje to nisu učinile da proglase generala Antu Gotovinu počasnim građaninom svoje lokalne jedinice kao znak potpore generalu - stoji u pozivnici Hrvatskih pravaša koju potpisuje Ante Smoljo.

U TRILJU POčELA IZGRADNJA PJEšAčKE STAZE

U Trilju je počela izgradnja pješačke staze s kanalizacijom od crkve Svetg Mihovila do benzinske crpke na Biloj glavici. Izgradnja se nastavlja i s obje strane prometnice prema Košutama do područne osnovne škole. Iz Triljskog poglavarstva Ivan šušnjara ističe kako su radovi u ovog godini nastavak prošlogodišnjeg plana te najavljuje tijekom ove kalendarske godine nastavak radova.

NOVA TRAFOSTANICA U RUDI

Uskoro će početi sa radom nedavno izgrađena 35/10 kilovoltna trafostanica u Rudi vrijedna 11, 6 milijuna kuna koje su financirale "Hrvatske vode" i HEP. Također je u tijeku i proširivanje vodospreme Ruda koja će imati 3300 metara kubičnih kapaciteta čime će se vodom moći pokriti veliki dio Dalmatinske Zagore koji je učestalo u ljetnim mjesecima bez vode zbog lošeg pritiska.

VRIJEME

U nastavku dana sunčano i vedro vrijeme sa slabom do umjerenom burom. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je -4 stupnja Celzijeva.