Sport

U 9. kolo 2. HNL nogometaši Junaka su u subotu bili uspješniji od Vinogradara i pobijedili golom Bože Poljaka 1-0. Od 18 minute Sinjani su igrali s igračem manje jer je isključen Bašić no do kraja su izdržali i sačuvali vrijedna tri boda. Domaći trener Milo Nižetić posebno je istaknuo fanatizam i borbu svojih igrača i uputio pohvale navijačima.

U susretu 10. kola 3. HNL Hrvace su u Makarskoj kod Zmaja odigrale 3-3, dok je vodeće Dugopolje na gostovanju pobijedilo Raštane 4-0.

U 7.kolo 4. HNL OSK je na svom terenu poražen od Kamena 1-2, dok su Glavice u gostima kod Orkana u Dugom ratu igrale 1-1.

U Županijskoj ligi Tekstilac je u Sinju igrao 0-0 protiv Jadrana iz Supetra, dok su Čaporice Trilj poražene 2-4 u Jadrana u Tučepima.

U susretima drugog kola 1A košarkaške lige košarkaši Alkara bili su bolji u Drnišu od domaćeg Doška 81-67,
a jučer su košarkaši Cetine iz Trilja pobijedili Mislava iz Splita 71-66

Subotnji ogled u natjecanju 1. Dukat rukometne lige koji je igran u Trilju pripao je domaćinu Pršuti Voštane koji su pobIjedili Slatinu 35-26. U Sinju je igran susret druge rukometne lige u kojem je Kamičak bio bolji od Splita 2 29-20.

Odbojkašice Sinja u susretu druge odbojkaške lige pobijedili su u Sinju ekipu Marina Kaštela 3-0 u setovima.

U posljednjem susretu treće boćarske lige Otok i Trilj su igrali 11-11. Na kraju sezone Otok je zauzeo drugo, a Trilj treće mjesto.
                                                      
Pobjednik 14. utrke u povodu blagdana Sv. Luke, koja se jučer u Otoku održala u organizaciji AK Otok u dužini od 10 km, je Zoran Žilić, atletičar iz Koprivnice, dok je u ženskoj konkurenciji najbrža bila Slovenka Ida Šurbek. U konkurenciji klubova ukupni pobjednik je splitski atletski klub Marjan. Pored natjecanja u ovoj disciplini u kojoj je sudjelovalo 80-ak atletičarki i atletičara, održano je natjecanje za predškolske uzraste i učenike od prvog do 8 razreda. Za primat najboljih natjecalo se šezdesetak djevojčica i dječaka.

19.10.09