Blagdan sv. Luke i Dan Općine Otok

U Općini Otok obilježava se sutrašnji blagdan svetoga Luke, zaštitnika mjesta i Župe, koji se slavi i kao Dan Općine. Jutarnja sveta misa bit će u 8,30 sati. Središnje misno slavlje s procesijom počet će u 10,30 sati, a predvodit će fa dr. fra Dimagoj Runje profesor na bogoslovnom fakultetu u Splitu. Nakon misnog slavlja molit će se za pokojne i položit će se vijenci na središnjem križu mjesnog groblja. Nakon toga upriličit će se blagoslov vozila.
Večernja sveta misa održat će se u staroj crkvi Svetoga Luke  u 17 sati. 

U okviru kulturno–zabavnog programa proslave Dana Općine pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra u Ovrlji obilježava 30-tu obljetnicu svog književnog stvaralaštva. U 20,00 sati na općinskom Trgu koncert će održati klapa Intrade.
Sutra, 18. listopada, će se na središnjem općinskom Trgu održati 4. večer folklora koja će početi u 17,30 sati.
U organizaciji Atletskog kluba Otok sutra, 18.listopada, će se održati tradicionalna atletska utrka. Start je u 14,00 sati na ŠC Gola Brda, gdje je ujedno i cilj rute koja ide do Batlana, te preko centra Otoka ponovno na športski centar. Pokrovitelji utrke su Općina Otok i Splitsko–dalmatinska županija.                 
Za vrijeme održavanja atletske utrke od 15,00 do 16,00 sati za promet će biti zatvorena cesta od Batlana do centra Otoka i od centra Otoka do ŠC Gola Brda, kao i na ostalim dijelovima atletske staze.

17.10.09