Sport

U 7. kolu 2. Hrvatske nogometne lige Junak je nakon velike borbe na sinjskom stadionu krasnim pogotkom Tina Lagatora pobijedio Lučko 1-0. Trener Milo Nižetić bio je zadovoljan jer su njegovi igrači ostavili srce na terenu. Lagator je bio najviši u skoku i krasnim udarcem glavom nakon ubacivanja čulića iz kornera donio tri velika boda svom klubu. Junakovci tako u nastavak prvenstva i gostovanje protiv Mosora ulaze sa sedam bodova.

Hrvace su u 7. kolu 3. HNL došli do prve ovosezonske pobjede, i to 2-0 protiv gostujuće Zagore. Pogotke su postigli šipić i Marunica.
Dugopolje je zadržalo vodeću poziciju među trećeligašima unatoč iznenađujućih 1-1 na stadionu Hrvatskih Vitezova protiv kninske Dinare.

U 5. kolu 4. HNL Glavice su doživjele novi poraz, ovog puta u Vinjanima 3-1, dok je OSK lako pobijedio Slaven iz Grude rezultatom 3-0.

U županijskoj ligi novi porazi. Tekstilac je izgubio od Mračaja u Runovićima 1-0, dok su čaporice Trilj doživjele katastrofu. S 8-0 su izgubili u Srinjinama od Poljičanina 1921.

U 4. kolu 1. Dukat hHvatske rukometne lige, domaći poraz Rukometaša Trilj Pršut Voštane 24-15 protiv Senja. Nakon 4 odigrana kola Triljani su 12. na tablici od 14 klubova s jednim osvojenim bodom.

U 3. kolu 2. hHatske rukometne lige jug kod žena i dalje stopostotan učinak Sinjanki. Ovog puta pobjeda u Zadru 23-18. Kod muških, Kamičak je došao do prve pobjede, rezultatom 34-24 u sinjskoj dvorani pobijedili su momčad Metković 2.

Jučer je u Bihaću, na tamošnjem hipodromu održan 6. memorijal Alija Izetbegović na kojem je nastupilo 6 grla sa sinjskog područja. Pred nekoliko tisuća gledatelja održane su 4 trke od kojih su cetinski predstavnici nastupili na njih tri.
Na glavnoj trci, memorijalu Alije Izetbegovića na 2.000 metara, Asta la Luce iz galopskog kluba Vreba Hrvace bila je 4. Magambo iz galopskog kluba Blaškan bio je 9. Pobijedio je Princ Kladuški iz Velike Kladuše koji je osvojio i novčanu nagradu od 9.000 maraka i prijelazni pehar kojega je predao sin pokojnog Alije Izetbegovića, Bakir.
U drugoj trci na 2.000 metara 3. je bila Roxalina Galopskog kluba Mustang iz Glavica, Pepito obitelji Masle je zauzeo 5. mjesto ,a drugi konj kluba Mustang, Mister Bond imao je problema i nije startao iz mašine.
U trci na 1.700 metara Grlo Nazim Galopskog kluba Vreba Hrvace osvojilo je drugo mjesto, a 6. pozicija pripala je Lucijanu iz uzgoja obitelji Masle. Na ovom vrlo jakom memorijalu nastupila su grla iz Srbije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Ragbijaši Sinja na startu 2. hrvatske lige uvjerljivo su na svom igralištu šC Trnovača slavili protiv Siska rezultatom 108-0. Tako su Sinjani na najbolji način istaknuli svoju kandidaturu za plasman u prvi razred hrvatskog ragbija.

REZULTATI 4. KOLA LIGE ZA MALI NOGOMET SINJ:
Opća opasnost-Brnaze 1:4
š.d. Branitelj-Sutina 1:5
Best/Blaškan-C.b. Roda 1:3
Muć-š.d. Dicmo 1:4
Iko promet-Azra 1986 3:5
Suhač comm.-Torcida c.b. Johnny 3:3
Na ljestvici vidi Sutina s maksimalnih 12 bodova, a slijede Cafe bar Roda i Azra 1986. s 9 bodova.

05.10.09