Blagdan Gospe od Ružarja


Foto: Filip Ratković

Vrlika se priprema za proslavu blagdana Gospe od Ružarija, svoje zaštitnice, koja se slavi i kao Dan Grada. Odlukom Gradskoga vijeća kolektivne nagrade Grada bit će dodijeljene HNK Vrlika, za izuzetan doprinos u razvoju športa i promicanju kulture; te čuvarima Kristovog groba za izuzetan doprinos u očuvanju kulturnog nasljeđa i njegovanja stoljetnih običaja Vrlike. Dobitnik osobne nagrade, Zlatne plakete - Grb Grada Vrlike je Nino Vela, dipl. inž. Građevinarstva za izuzetan doprinos u izgradnji komunalne prometne infrastrukture u Vrlici. Nagrade će biti dodijeljene na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća koja će se održati u subotu.
Povodom Dana grada Vrlike, predstavnici Grada danas su položili vijence i zapalili svijeće na grob prvog predsjednika RH Franje Tuđmana.
U Vrlici u okviru proslave Dana Grada Vrlike i blagdana Gospe od Ružarja sutra, 2. listopada, u 16,00 sati počet će memorijalni turnir "Ive Lelas 2009.". U okviru turnira održat će se natjecanja u malom nogometu, balotama, potezanju konopa i bacanju kamena s ramena.

01.10.09