Sport

Junak je u susretu 3.kola 2 HNL u Zagrebu s Hrvatskim dragovoljcem odigrao neriješeno 1:1. Pogodak za Sinjane i vodstvo postigao je Bože Poljak u 30 minuti. Nakon tri minute Dragovoljac je izjednačio i bio je to konačni rezultat. U slijedećem 4. kolu u subotu Junak je domaćin ekipi Vukovara.

U 2. kolu 3. Hnl jug u Opuzenu su Neretvanac i Hrvace igrale 1-1.

Jučer je počela 4 HNL. Glavice su s 2:0 na svom terenu pobijedile Gusara iz Komina, a OSK je u Baškoj Vodi s 4:1 izgubio od Uranije.

Danas, 7. rujna, su na rasporedu susreti veteranske nogometne lige. Od 17.30 sati igraju u Sinju Tekstilac i Vinjani, a u Brnazama Brnaze i GOšK iz Kaštel Gomilice.

Poslijepodne od 18 sati u športskoj dvorani u Sinju igra se pripremni prijateljski susret između košarkaša Alkara i triljske Cetine.

U utrci prvenstva Hrvatske u autoslalomu regije jug jučer voženoj na Pelješcu 1. mjesto u klasi 3 - serijski automobili osvojio je član autokluba BMW Zagora Trilj, Stipan Maroš. Klub BMW ZAGORA TRILJ u ukupnom poretku timova bio je treći. Sljedeća utrka vozi se početkom listopada u Dubrovniku.

Ovog vikenda igrani su susreti u boćarskim ligama. U trećoj ligi Trilj je pobijedio Pržinu 12-7, dok je Otok na gostovanju pobijedio Mirca 18-4. U susretima 1. županijske lige Sinj i Sokol iz Dugopolja igrali su 11-11, dok je Bitelić poražen na Braću od Sutivana 16-6. Boćari Sinjala iz satrića u drugoj županijskoj ligi pobjiedili su Neorić 17-5, a Salona Potravlje 20-2.

Ovog vikenda na šC Trnovaća igran je međunarodni ragbi turnir za uzraste od 13,15 i 17 godina. Ukupni pobjednik turnira je splitska Nada, drugi je Sinj. Splićani su bili najbolji u kategorijama od 13 i 17 godina, a Sinj u kategoriji 15 godina. Na turniru su još sudjelovali Tomislav i Vitez iz BiH.

07.09.09