SVETI OTAC IVAN PAVAO DRUGI I DALJE KRITIčNO

U crkvama diljem zemlje jutros se moli Papu, za njegov što lakši put do Boga. U splitskom svetištu Gospe od Zdrvalja vjernici su se u tišini sjetili duhovne i moralne veličine Svetoga Oca, njegove plemenite dobrote, svega što je učionio za crkvu, Hrvatsku i čovječanstvo.

Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić u sesvetskoj crkvi Svih Svetih predvodit će misu za Svetoga Oca, a sve vjernike naše zemlje pozvao je na zejdničku molitvu

Tijekom večeri 60,000 vjernika okupilo se na Trgu Svetog Petra. Nakon sati molitve mnogi su otišli na počinak. Papino stanje bilo je kritično cijeli dan, tijekom večeri otežano je disao, bubrezi su mu otkazali, Vatikan je navijestio da vjerojatno proživljava posljednje dane. Talijanski su mediji oko 20 sati objavili da je Papa umro, pa je vijest obišla cijelii svijet. šef ureda za tisak Svete Stolice Joaqin Navaro Valls demantirao je sve glasine o smrti pape Ivana Pavla drugog.

Papin rimski vikar kardinal Camilo Ruini je na misi u bazilicui SvetogIvana Lateranskog rekao kakao Papa već vidi i dodiruje Boga.

Zbog kritičnog zdravstvenog stanja Svetog Oca Ivana Pavla drugog odgođena je i svečena sjednica Gradskog Odbora HDZ-a Sinja zakazana za danas u gradskom kinu, a sve članove i simpatizere stranke kao i cijeli puk Sinja i HDZ Sinj poziva na zajedničku molitvu.

Odgođeno i za danas svečano otvorenje novoizgrađenog dijela osnovne škole Ivana Lovrića, kojem je kao glavni gost trebao nazočiti ministar znanosti obrazovanja i sporta Dragan Primorac, potvrđuje ravnateljica Fatima čatipović.

02.04.05