ODRŽANA SVEčANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA

Danas 13.kolovoza u hotelu Alkar održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Sinja, koja se održava povodom dana Grada, 15. kolovoza. Vijećnici su jutros položili vijence na središnjem križu na groblju Svetoga Franje, a nakon toga i pred spomenikom hrvatskim braniteljima. Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja Grada za 2008.godinu.


Dobitnik nagrade za životno djelo je Janko Kelava, posthumno.


Osobne nagrade dobili su Stipica Modrić i Josip Gugić-Joskan, dragovoljni davatelji krvi.


Osobna nagrada pripala je i predsjednici Udruge Sinjske mažoretkinje Davorki Dukić.

Kolektivne nagrade dobili su:

KUU Sinjske mažoretkinje i


KUD Glavice.

Sjednici su nazočili državni tajnik Jozo Sarač, dožupan Luka Brčić, načelnik policijske uprave Splitsko-dalmatinske Ivan Merčep, gradonačelnici Vukovara i Trogira te gradonačelnici i načelnici Cetinskog kraja, predstavnici crkvenih vlasti i brojni uzvanici.

Danas 13. kolovoza 2009. godine u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održana je 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:
1. Većinom glasova prihvaćen je Nacrt Statuta Grada Sinja,
2. Jednoglasno je donesena Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju Odbora za Proračun i financijsku kontrolu,
3. Jednoglasno su Ivan Marković i Zdravko Cvitković imenovani članovima Odbora za Proračun i financijsku kontrolu,
4. Većinom glasova Ivica Romac imenova je za predstavnika Grada Sinja u Skupštini Vodovoda i čistoće d.o.o., Sinj,
5. Jednoglasno je donesena Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o provedbi izbora u mjesnim odborima.
6. Primljena je znanje Informacija o smanjenju temeljnog kapitala u Autoprijevozu Sinj, te je donesena odluka da će ista biti 1. točka dnevnog reda sljedeće sjednice.

Sinjski vijećnici su na današnjoj 4. sjednici usvojili svih 5 točaka Dnevnoga reda, koji je nadopunjen Informacijom o sinjskom poduzeću Autoprijevoz. S 10 glasova "za" Ivica Romac - Gagi izabran je za predstavnika Grada Sinja u Skupštinu Vodovoda i čistoće. Prijedlog je prošao jer je predstavnik HSS-a Miro Barać, koji je prošli put bio suzdržan, dignuo ruku za imenovanje Romca i tim priskrbio potrebnu većinu u Gradskom vijeću. Predsjednik sinjskog HSS-a željko Sesardić nakon sjednice je rekao da Barać nije glasovao sukladno dogovoru u stranci. Barać je te navode demantirao i najavio konferenciju za novinare u ponedjeljak. U dopunjenoj 6. točki vijećnici su informirani kako je skupština Autoprijevoza, bez predstavnika Sinja, uputila prijedlog Trgovačkom Sudu u Splitu o smanjenju temeljnog kapitala. Predloženo je da se za iduću sjednicu pripremi materijal o ovoj sinjskoj tvrtki.

13.08.09