STANJE NA CESTAMA

Pojačan je promet na glavnim cestama i autocestama u smjeru unutrašnjosti, dok je gust prema moru, osobito na dionici autoceste Zagreb-Bosiljevo. Kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona vozila duga je oko 4,5 km, a u smjeru juga zasada nema dužih čekanja.
Na autocesti A 2 Zagreb-Macelj, pred naplatom Trakošćan kolona je oko 3 km, u smjeru graničnog prijelaza Macelj.
Na čvoru Oštrovica, na dionici A6 Rijeka-Zagreb, na izlazu sa autoceste povremeno se prometuje usporeno.

Zastoji su mogući su na prilaznim cestama turističkih središta, duž Jadranske magistrale, Istri, a posebice na riječkoj obilaznici između čvorova Diračje i Orehovica.

Jak vjetar usporava promet na dionici autoceste A 1, između čvora Maslenica i tunela Sveti Rok, te na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t je danas do 14 sati i u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D 1).

Vozače podsjećamo da na naplatnoj postaji Demerje (4 km prije Zagreba) cestarinu mogu platiti kreditnim i debitnim karticama ili ENC uređajem (kako bi se izbjegla duža čekanja u vrijeme pojačanog prometa), a na naplati Lučko gotovinom.
IZVOR:HAK

08.08.09