BLAGDAN VELIKE GOSPE

Jučer su počela hodočašća vjernika iz Cetinskog kraja čudotvornoj Gospi sinjskoj uoči blagdana Velike Gospe. Danas su hodočastili vjernici iz Brnaza,i iz župe Gala - Gljev. Sutra, 8. kolovoza, u 7 sati misa je za vjernike iz Radošića, a u 9 sati služiti će se sveta misa za župu Bajagić Obrovac i Split Pujanke.

Sutra će Gospi Sinjskoj po prvi put Gospi Sinjskoj organizirano hodočastiti hrvatski branitelji. Kako doznajemo od organizatora branitelji, uglavnom iz BIH, Južne Dalmacije i Cetinskoga kraja okupiti će se u 6 sati na Gazu u Trilju odakle će krenuti prema svetištu, drugo polazište je iz Hrvaca u 7.30 sati dok će oni branitelji koji nisu u mogućnosti hodati do svetišta poći u 9.30 sati sa sinjskog aerodroma. Svečano misno slavlje u crkvi čudotvorne Gospe sinjske predvoditi će i propovjedati svardijan svetišta fra. Bože Vuleta.

Jučer su počele i devetnice. Od 18.20 sati moli se krunica i molitva devetnice, a svete mise svakodnevno su u 19 sati. Mise će kroz cijelu devetnicu predvoditi i propovjedati fra Ante Vučković. Počela je i ispovijed, koja se obavlja od 6 i 30 do 12 sati te od 17 do 20 sati.

07.08.09