"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2009."Sinjske mažoretkinje i ove godine, u okviru Dana Alke i Velike gospe, organizirale su tradicionalnu 12. večer mažoretkinja. Uz njih nastupile su i njihove gošće, mažoretkinje iz osam dalmatinskih gradova.

Na turniru u boćanju, koji je u organizaciji Boćarskog kluba Sinj održan 5. kolovoza, između 12 ekipa, prvo mjesto osvojio je Boćarski klub Otok. Drugo mjesto osvojio je BK Trilj, treće BK Sinj, a četvrto mjesto osvojio je BK Pržina.

Pobjednica festivala pjevača amatera Mikrofon je vaš je 10-godišnja Duška Brčić-šušak, koja je izvela pjesmu Josipe Lisac-Oluja. Ona je dobila prvu nagradu publike i stručnog žirija. Drugu nagradu publike dobili su Marko Lovrić i Ana Romac koji su izveli pjesmu "Gukni golube". Nagradu žirija dobila je Antonija Barać koja je pjevala "Tamo gdje je sve po mom". Treću nagradu publike dobila je Anđelina Jukić s pjesmom "My heart will go on", a treću žirija Andrea Lovrić koja je izvela "Not fair".

U okviru manifestacije Dani Alke i Velike Gospe velike Gospe večeras od 21 sat u dvorištu franjevačkog samostana održat će se tradicionalni koncert Klape Sinj i njihovih gostiju klapa Tragos iz Trogira i Mirakul iz Splita.

06.08.09