NATJECANJE U VODENIM SPORTOVIMA

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put dobila je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Vladinog ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga financijsku potporu za svoje projekte prevencije ovisnosti ''Sinj - grad zdrave mladeži'' i "Zdrava mladež cetinske krajine", koji se provodi ove školske godine u svim obrazovnim ustanovama na području Grada Sinja i Cetinske krajine.
Udruga Novi put kroz projektne aktivnosti nastoji senzibilizirati mlade za problem zlouporabe droga, alkohola i pušenja te ih informirati i educirati o posljedicama konzumiranja svih droga.
U okviru svojih programskih aktivnosti usmjerenih prema prevenciji zlouporabe droga, Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti ''NOVI PUT'' Sinj organizirala je za ovu školsku godinu niz aktivnosti: preventivna predavanja i radionice na temu ovisnosti, nasilju, alkoholu i pušenju za osnovne škole u kojima je zastupljenost bila oko tristotinjak djece i njihovih roditelja i za srednje škole u kojima je zastupljenost bila oko dvjestotinjak djece, zatim nagradni tematski projekti "Ekologijom i športom protiv ovisnosti", "Slikom i riječju protiv ovisnosti", a u okviru sportskih aktivnosti organizirani su turnir u stolnom tenisu, turnir u košarci i turnir u nogometu.
U okviru istih se dana 18. srpnja 2009. godine (subota) s početkom u 09:00 h na Gradskom bazenu organizira natjecanje u vodenim sportovima, odnosno turnir u vaterpolu za mlađi uzrast , natjecanje u plivanju za početnike s daskama, plivanje slobodnim stilom i niz drugih aktivnosti.
Voditelj projekta je gospodin Boško Vladović, prof. trener škole plivanja.
Na natjecanju će sudjelovati djeca iz osnovnih i srednjih škola iz grada Sinja te će kao gosti sudjelovati djeca iz Dugopolja i Okruga.
Udruga je pripremila nagrade za pobjednike natjecanja , a također svaki će natjecatelj na poklon dobiti promotivne materijale udruge.

Svrha održavanja projekta je prevencija rizičnih oblika ponašanja (nasilje i uzimanje droga,alkohola i pušenja) kod djece i mladih.

16.07.09