ODRžANA IZBORNA SKUPšTINA NK JUNAK



Dugo očekivana izborna skupština NK Junak održana je danas, 11. srpnja, u Plavom salonu Gradskog stadiona. Nakon medijskih i drugih događanja sada je sve jasno: novi predsjednik Junaka je gradonačelnik Ivica Glavan. Pored čelnog čovjeka kluba još su jednoglasno izabrani članovi izvršnog odbora: Siniša Anušić, Ivica Zorica, Ante Gulić, Boris Bašić, Robert Vučemilo i Ivan Gudelj. Također jednoglasno su izabrani članovi Nadzornog odbora: Damir Križanac, Elena Perković-Paloš i Nino Pavić, te stegovne komisije: Zoran Vujanović, Dušan Romac i Jozo šipić. Nakon izbora novi predsjednik zahvalio je dosadašnji članovima Uprave na radu jer zna da je to vrlo zahvalan i složen posao, a kao potvrda toga je i bila poteškoća u traženju predsjednika zbog nejasnog javnog stava prema dosadašnjem vodstvu i situaciji u klubu. Novi predsjednik također je istaknuo kako je ovim izborom njega i njegovih zamjenika u vodstvo kluba poslana jasna poruka da Junak je za Grad nešto posebno i da će nastojati svojim radom zajedno s ostalim svim ljudima dobre volje Junaka ne samo zadržati u ovom rangu natjecanja nego u dugoročnom razmišljanju postići i još bolje uspjehe. Glavan je istaknuo kako će prvi operativac kluba biti poduzetnik Robert Vučemilo s mogućnosti da za nekoliko mjeseci i sam preuzme dužnost prvog čovjeka sinjskog drugoligaša. Predsjednik kluba također je izvjestio skupštinare kako će novi trener Junaka biti Milo Nižetić trener s bogatim prvoligaškim trenerskim iskustvom, i da je s desetak igrača s sinjskog područja koji igraju u drugim sredinama obavljen razgovor o njihovu povratku u matični klub. Pripreme za novu drugoligašku sezonu počinju u ponedjeljak.

Prije ove 11. točke dnevnog reda, najzanimljivija rasprava vodila se nakon izvješća o radu dosadašnje Uprave. Sami tijek sjednice brzo je prošao do sedme točke, a to je Izvješće o radu, koje je zajedno s financijskim izvješćem obrazložio dosadašnji predsjednik Snježan šentija. On je u svom izvješću podsjetio na razdoblje od 02. siječnja 2007. do danas odkada je ova Uprava na čelu kluba. Istaknuo je one najznačajnije stavke kao što su ulazak u drugu ligu, formiranje škole nogometa, uređenje interijera unutrašnjosti stadiona, ishodovanje licenci za natjecanja i ostale aktivnosti. Uz ovo Izvješće šentija je upoznao nazočne i o financijskom stanju, naglasivši da je to temelj svih problema u radu i funkcioniranju svake Uprave pa i ove. Proračunska gradska sredstva su nedostatna pa je trebalo dosta napora i rada kako bi se ostvarili ciljevi, a to je ostanak u drugoligaškom društvu i funkcioniranje kompletnog pogona kluba. Sagledavajući u ove tri godine rada i stavke prihoda i rashoda šentija je iznio podatak kako je trenutni minus u iznosu od 1.077.145,00 kuna po različitim rashodovnim stavkama. Na kraju svog izlaganja i u raspravi šentija je istaknuo da minimalni iznos za funkcioniranje kluba u jednoj drugoligaškoj godini iznosi oko 2,5 milijuna kuna, a sami proračunski godišnji iznos koji bi bio od Grada iznosio bi oko 900 tisuća kuna. Sama rasprava desetak sudionika vodila se na preciziranje rashodovne strane ili na potporu dosadašnjoj Upravi u radu. Sama rasprava o radu dotaknuta je i kod pitanja Nadzornog odbora, dok su članovi odbora izrijekom odbijali prihvatiti ovakva izvješća i potpisati ih. Vodstvo kluba isticalo je stavke statuta u kojem kako ističu postoji jasnoća da je Nadzorni odbor neovisan od Uprave i da je trebao imati svoj izvještaj o radu ma kakav on bio. Na kraju jednosatne rasprave o izvješćima i s različitim tumačenjima izvješća pristupilo se glasovanju o istima. Izvješća o radu uprave i financijsko izvješće prihvaćeni su s 21 glasom za, 9 je članova skupštine bilo protiv, a 4 suzdržana.

Održana je i prva sjednica Izvršnog odbora na kojoj je donijeto nekoliko odluka. Ante Gulić imenovan je za dopredsjednika, Dujo Matić i dalje će obnašati dužnosti tajnika, novi direktor kluba je dugogodišnji igrač Junaka, a donedavno kapetan Hrvaca Nikša Domazet Lošo, dok je nova Uprava Borisa Bašića odredila za glasnogovornika kluba.

11.07.09