ODRžANA 2. SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJADanas, 6. srpnja, održana je 2. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja, na kojoj se razmatralo 16 točaka dnevnog reda. Iako su bile najavljene 23 točke, predsjednik vijeća Milan Smoljo objasnio je kako ostale točke nisu uvrštene u današnji dnevni red jer nisu dovoljno dobro pripremljene.
Gradski vijećnik Miro Bulj postavio je pitanja vezana za radnike Autoprijevoza Sinj i za dokapitalizaciju te tvrtke. Gradonačelnik Ivica Glavan je istaknuo kako će iza zatvorenih vrata pokušati povezati poslodavce i radnike Autoprijevoza Sinj, te da će po tom pitanju uskoro imati što kazati, a što se tiče same dokapitalizacije više informacija imat će poslije Skupštine koja će se održati za 10-tak dana. Vijećnik Bulj dotaknuo se i pitanja Sinjskog Junaka i pitanja o milijunskim dugovanjima kluba, konkretno Bulj je pitao koliki je dug i hoće li biti prijava. Gradonačelnik Ivica Gavan je istaknuo kako je potpuno organizirano preuzimanje NK Junak sa novim ljudima i Upravom te da će se startati sa rješavanjem problema, a također je najavio i unutarnju reviziju.

Kristina Križanac gradska vijećnica dotaknula se i Gospodarske zone Kukuzovac. Dogradonačelnica Perković Paloš odgovorila je kako proračunska stavka od 18 milijuna kuna prihoda sa Kukuzovca prenapuhana, jer do 31. lipnja u Gradsku blagajnu po toj stavci nije uprihodovana ni jedna kuna, a zbog gospodarske krize izmjenila se i platežna moć investitora.
Dr. Stipe Jukić iz HDZ-a pitao je zbog čega se nije išlo na sanaciju ulice ispod Alkarskih dvora. Gradonačelnik Glavan je istaknuo kako postoji komisija koja je zaključila kako postoji još jedno idejno riješenje, a natječaj je poništen iz razloga što troškovnikom nisu obuhvaćeni neki važniji detalji.
Na drugoj sjednici vijeća prisegnuli su i novi članovi i to Hrvoje Filipović-Grčić i Dragan Podrug koji su u vijeće ušli umjesto Nikole Tomaševića i Anite šimac-Rako. Oni su izvijestili Vijeće kako će djelovati kao vijećnici HSLS, podsjećamo kako su obadva vijećnika bila kandidati za vijeće nezavisne liste Nikole Tomaševića. Vijećnici HDZ- HSS-a izvijestili su Vijeće o klubu vijećnika na čijem čelu je Miloš Balić.

Na ovoj sjednici imenovani su novi članovi određenih Gradskih odbora.
U Odbor za izbor i imenovanje Gradskog vijeća Grada Sinja umjesto Anite šimac-Rako imenovan je Hrvoje Filipović-Grčić.

Za predsjednika Odbora za Statut i Poslovnik Gradskog vijeća Grada izabran je Miloš Balić. Zamjenik predsjednika je Sloven Poljak, a članovi su: Kristina Križanac, Hrvoje Filipović-Grčić, Predrag Pupić, Hrvoje Markulin i Ivica Mastelić.

Za predsjednicu Odbora za gospodarstvo, komunale djelatnosti, obnovu i razvoj Gradskog vijeća Grada Sinja izabrana je Kristina Križanac. Zamjenik predsjednice je Dražan šabića, a članovi su: Miloš Balić, Sloven Poljak i Milan Smoljo.

Za predsjednika Odbora za predstavke i prijedloge Gradskog vijeća Grada Sinja izabran je Stipe Jadrijević-Cvrlje. Zamjenik predsjednika je Stipe Labrović, a članovi su: Predrag Pupić, Miloš Balić i Ivana šabić.

Za predsjednika Odbora za društvene djelatnosti Gradskog vijeća Grada Sinja izabran je Hrvoje Markulin, zamjenica je Jelena Kekez-Poljak, a članovi su: Predrag Pupić, Ivana šabić i Stipe Labrović.

Za predsjednika Odbora za imena ulica i trgova u Gradu Sinju izabran je Stipe Jukić, zamjenica je Kristina Križanac, a članovi su: Hrvoje Filipovic-Grčic, Dražan šabić i Miroslav Barać.

Za predsjednika Odbora za međugradsku suradnju Gradskog vijeća Grada Sinja izabran je Hrvoje Filipović-Grčić,. Za zamjenika predsjednika izabran je Miro Barać, a članovi su: Stipislav Jadrijević, Ivana šabić i Hrvoje Markulin.

Za predsjednika Odbora za Program "Dani Alke i Velike Gospe" izabran je Milan Smoljo. Zamjenik predsjednika je Hrvoje Markulin, članovi su: Ivica Mastelić, Miro Bulj, Jelena Poljak-Kekez, Stipe Jadrijević-Cvrlje, Fra Bože Vuleta, Miroslav Barać, Dragan Podrug, željko Sesardić, Stipe Breko, Ivica Perić, Ivica Romac, Damir Tomašević, Marko Bilobrk, Boris Filipović-Grčić, Dražen šabić, Mojmir čačija, Ante Latinac, Vesna Poljak, Petra Brać, Davor Benja, žarko Delić i Ivo Bilobrk.

Za predsjednika Odbora za borbu protiv bolesti ovisnosti Gradskog vijeća Grada Sinja izabran je Borislav Budimir-Bekan. Zamjenik predsjednika je Stipe Jadrijević-Cvrlje, a članovi su: Ivana šabić, Miro Bulj, Stipe Labrović, Jelena Kekez-Poljak i Stipe Jukić.

Za predsjednika Odbora za javna priznanja Gradskog vijeća Grada Sinja izabran je Stipislav Jadrijević. Zamjenica je Jelena Kekez-Poljak, a članovi su: Ivana šabić, Kristina Križanac, Stipe Jukić, Hrvoje Markulin i Dražan šabić.

Funkcije predstavnika Grada u Skupštini Autoprijevoza Sinj i Gospodarskoj zoni Kukuzovac preuzeo je od bivšeg gradonačelnika Ivana Nasića novi gradonačelnik Ivica Glavan.

Rasprava je otvorena i po pitanju programa "Dani Alke i Velike Gospe 2009." koji je i financijski i programski sličan onom iz prethodne godine. Vijećnik Ivica Mastelić rekao je kako je do sada bilo malo vremena da se mijenja postojeći program, no kako bi danas imenovani Odbor trebao razmišljati kako osuvremeniti i poboljšati program u sljedećoj godini.

06.07.09