Pripetavanje: Alkarski dvori neće se otvoriti u zadanom roku

Poništen natječaj za uređenje terena oko doma cetinskih vitezova

Gradsko povjerenstvo se, prema riječima njegove članice, inače zamjenice gradonačelnika Elene Perković Paloš, odlučilo na taj potez ne prihvaćajući samo parcijalno rješenje uređenja ulica oko Alkarskih dvora.

Poništen natječaj za radove uređenja terena oko Alkarskih dvora Gradsko povjerenstvo grada Sinja za postupk javne nabave poništilo je natječaj za odabir izvođača radova uređenja terena oko Alkarskih dvora.

Kako je obrazližila članica Povjerenstva i zamjenica gradonačelnika Elena Perković Paloš, natječaj je poništen sukladno članku 94. točka 1 Zakona o javnoj nabavi, jer je utvrđeno kako postoji još jedno idejno rješenje uređenja područja terena-jug oko Alkarskih dvora, čime se dovodii u pitanje Odluka o objavljivanju pozivaza nadmetanje temeljem idejnog rješenja Ante Kuzmanića kao jednog od dva moguća i ponuđena rješenja uređenja terena.

Natječaj je također poništen i iz razloga što je kao rok izvedbe predviđeno 30 dana, a utvrđeno je da troškovnikom nije obuhvaćeno izvođenje radova rekonstrukcije vodovodne mreže kao i radova nivelizacije kanalizacijskih šahti, a što u bitnom onemogućava predviđeni rok izvedbe radova.

Vrijednost radova, kako smo neslužbeno doznali, iznosi oko 1,2 milijuna kuna, a problem je nastao kada je povjerenstvo otvorilo ponudu "Cetine" d.d. Sinj koja je izabrana kao povoljnija te utvrdilo kako u sklopu rekonstrukcije ulice Put Petrovca, što bi u stvari trebalo biti uređenje terena oko Alkarskih dvora, nije predviđeno izvođenje radova rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže.OPšIRNIJE
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

30.06.09