Zagipsalo sinjsku ciglanu

Sindikati optužuju ministarstva gospodarstva i zaštite okoliša Da su svojim odlukama oštetila ciglanu i pomogla tvrtki draga-sadra d.o.o.

čelništvo Hrvatske udruge sindikata optužilo je Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo zaštite okoliša za donošenje nezakonitih odluka na štetu sinjske tvrtke Ciglana d.d. koja je zbog toga od 2001.g. izložena onemogućavanju bavljenja eksploatacijom gipsa kao svojom temeljnom djelatnošću. Time se, ustvrdili su predsjednik HUS-a Ozren Matijašević i njegovi suradnici, nezakonito pogoduje nelojalnoj konkurenciji.

Na zahtjev fiktivnog trgovačkog društva Draga-Sadra d.o.o. prije iz Zagreba, sada iz Sinja, a koje nema nijednog zaposlenog niti prometa na računu, Ministarstvo gospodarstva je 2003.g. oduzelo Ciglani eksploatacijsko polje gipsa Stipanovića greben koje joj je pravomoćno odobreno, te je Dragi-Sadri odobrilo prošireno eksploatacijsko polje gipsa Stipanovića greben-zapad, unatoč činjenici što je praksa Ministarstva gospodarstva da ne oduzima niti mijenja granice pravomoćno odobrenih eksploatacijskih polja, u prilog čemu govore i presude Upravnog suda Republike Hrvatske - tvrde sindikalisti.OPšIRNIJE
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

29.06.09