Subota, 11.12.2010.

Održan kulturni program 'Ante Mastelić, baštinik glazbeno folklorne tradicije'Jučer, 10. prosinca 2010. godine, s početkom u 19,30 sati u prepunom Gradskom kinu u Sinju održan je Kulturni program 'Ante Mastelić, baštinik glazbeno folklorne tradicije' kojim je obilježeno dugogodišnje glazbeno i folklorno djelovanje Ante Mastelića. U programu, pod vodstvom Ante Nadomira Tadića Šutre, nastupili su: Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja', Klapa 'Sinj', Klapa 'Hrvace', KUD 'Kamešnica' Otok, KUD 'Peruča' Hrvace, Mandolinski sastav 'Siročići' Brnaze i Crkveni zbor Župe sv. Luke iz Otoka. Cijeli program održan je pod pokroviteljstvom Grada Sinja uz suorganizaciju Kulturno umjetničkog središta Sinj i udruga SKUP i SUK.

56 novih doza krvi

U Hrvacama je danas održana još jedna akcija dragovoljnog darivanja krvi. Akciju su organizirali Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Hrvace, a prikupljeno je 56 doza krvi, za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split. Deset dobrovoljnih davatelja odbijeno je zbog zdravstvenih problema. Predsjednik sinjskog Crvenog križa kazao nam je da će se do kraja godine održati još dvije akcije dragovoljnog darivanja kravi – 18. prosinca u Sinju i 27. prosinca u Tijarici.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Maći uzvraća

Glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj potvrdila nam je kako je Žarko Delić - Maći prijavio gradonačelnika Sinja Ivicu Glavana zbog verbalnog napada i prijetnji. Policija je jučer obavila istražne radnje, a prema riječima glasnogovornice gradonačelnik je negirao navode iz prijave. Policija će o svemu izvijestiti Općinsko državno odvjetništvo u Sinju. Podsjetimo, prije nekoliko dana došlo je do verbalnog sukoba između gradonačelnika Sinja Ivice Glavana i Žarka Delića – Maćija nakon čega je gradonačelnik Delića prijavio policiji. Delić je priveden na razgovor te je, uz prijavu zbog remećenja javnog reda i mira, pušten. Konačnu odluku o ovom događaju, prema svemu sudeći, donijeti će Općinsko državno odvjetništvo.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otvoren Božićni sajam

U Sinju je jutros počeo Božićni humanitarni sajam koji će biti otvoren do 19. prosinca, od 09,00 do 13,00 i od 16,00 do 19,00 sati.
Sajam je otvoren prodajom sinjskih specijaliteta koje su donirali restorani i poduzeća iz Sinja. Volonterka Caritasa Ana Vukas kaže kako su u sat i pol vremena prodane gotovo sve porcije.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održan Okrugli stol

U dvorani franjevačkog samostana u Sinju, u organizaciji udruga Cjelovit život i Obitelji s četvero i više djece, sinoć je održan Okrugli stol na temu 'Pomoć pri odrastanju - između slobode i zakona'.
Na Okruglom stolu aktivno je sudjelovalo 11 sudionika, a rad je pratilo oko 150 zainteresiranih.
Među aktivnim sudionicima bio je gradonačelnik Sinja Ivica Glavan, načelnica Policijske postaje Sinj Vjera Malbaša, predstavnici Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske, ispostave Županijskog doma zdravlja u Sinju, Centra za socijalnu skrb, predstavnici udruga SRMA, Novi put, S.K.U.P., SUK i FRAME, te predstavnici organizatora.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Sport

Subota 11/12/10
RUKOMET
2. HRL Jug (rukometaši), 19:00 SD Sinj, Kamičak – Biograd
18:00 SD Opuzen, Opuzen - Pršut Voštane Trilj

2. HRL Jug (rukometašice), 17:00 SD Makarska, Makarska - ŽRK Sinj

RAGBI (Regionalna ragbi liga)
Sinj je danas bio domaćin međunarodnog ragbi susreta. U susretu regionalne lige na SC 'Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol', RK Nada iz Splita ugostila je Kraljevski beogradski ragbi klub. Pred 200-tinjak gledatelja Nada je s visokih 51:5 pobijedila Beograđane. Trener RK Nada prof. Denis Puljiz kaže kako je očekivao pobjedu svoje momčadi. Zahvalio se sinjskoj publici koja ih je došla bodriti, kao i Ragbi klubu Sinj na ustupljenom terenu.Nedjelja 12/12/10
2 HOL Jug (odbojkašice), 15:00 SD Sinj, ŽOK Sinj - Makarska
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U sinjsko kino stigao je dugoočekivani prvi dio posljednjeg filma o mladom čarobnjaku Harry Potter i darovi smrti. Film će se prikazivati danas i sutra (subota i nedjelja) u dva termina: 17:30 i u 20:00 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Zbog vode na kolniku za sav je promet zatvorena državna cesta D 36 Karlovac-Pisarovina-Pokupsko-Kljuka. Zatvorene su i županijske ceste: ŽC 1037 Pisarovina – Velika Jamnička, ŽC 5028 Podhum-Soboli, ŽC 5146 Donji Kosinj-Rudinka, ŽC 5152 Kosinj-Bakovac, ŽC 6104 Bitelić Gornji-Bitelić Donji, ŽC 6082 Vrlika-Rumin, ŽC 3149 Donje Mekušje-Husje, ŽC 3120 Žirčica-Desno Željezno (za teretna vozila), ŽC 3156 Žažina-M.Gorica, ŽC 3275 Stankovac-Slana i ŽC3140 u mjestu Brihovo, te lokalna cesta LC u mjestu Priselci.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK