Petak, 11.12.2009.

Obavijest iz Gradske uprave Grada Trilja

Grad Trilj za svoje umirovljenike čija primanja ne prelaze 1600 kuna,  osigurao je božićne bonove u iznosu od 200,00 kuna. Bonovi se mogu iskoristiti u prodavaonicama na području grada i to ( Merkur 5, Studenac, Konzum, Tommy, NK Commerce i Opskrba). Podjela Božićnica počinje od  ponedjeljka, 14. prosinca, u Gradskoj upravi. Sobom je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu i posljednji odrezak mirovine. Bonovi se mogu iskoristiti do kraja godine.

Obavijest iz SDP-a Sinj

Klub vijećnika SDP-a uputio je obavijest medijima kako je članovima Odbora za imena ulica i trgova u gradu Sinju predao inicijativu da se jedna od ulica ili sportski objekt u gradu imenuju prema imenima sinjskih branitelja i heroja u obrani Vukovara Ivici Poljaku-Sokolu i Andriji Alčiću.

Danas će na prostoru prve faze Gospodarske zone Kukuzovac biti uvedeno novih 8 investitora

Danas, 11. prosinca, su u Gospodarsku zonu Kukuzovac  uvedeni investitori  čije su ponude prihvaćene  na  posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Sinja. Uvesti investitora u prostor znači kako se pristupa sklapanju predugovora. Podsjetimo, Gradsko vijeće Grada Sinja je prihvatilo 8 ponuda investitora, a zakupljena površina iznosi 97 tisuća četvornih metara. Novi investitori u zoni su: “Alca” d.o.o. Zagreb, "Krik" d.o.o. Split, "Terrigena" d.o.o. Okrug Gornji , "Mikrez" d.o.o. Split, "Smid" d.o.o. Sinj, "Botić" d.o.o. Split,  Proizvodno trgovački obrt „Babić“  i  tvrtka "Kelam" d.o.o. iz Trogira.

Predstavnici VAD-a i Grada Sinja u posjetu Udruzi Vil Grenadier

Predstavnici Viteškog alkarskog društva i Grada Sinja, na čelu s predsjednikom Društva Stipom Jukićem i gradonačelnikom Ivicom Glavanom danas, 11. prosinca, idu u uzvratni posjet odredu starih ženevskih topnika Udruzi Vil Grenadier (VIEUX – GReNADIERS) u Švicarsku, u Ženevu, a 13. prosinca sudjelovat će na godišnjoj skupštini Udruge.

Obavijest

Umirovljenicima čija ukupna mirovinska primanja ne prelaze iznos od 1600 kuna mjesečno Grad Sinj će dijeliti božićnice u iznosu od 170,00 kuna. Podjela će se vršiti u ponedjeljak i utorak, 14. i 15. prosinca u prostorijama Crvenog križa, od 7,00 do 19,00 sati. Sobom je obvezno potrebno ponijeti zadnji odrezak od mirovine i osobnu iskaznicu.

Obavijest

Gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan je natječaj za sufinanciranje premije osiguranja u poljoprivredi na području Sinja za 2009. godinu. Natječaj je objavljen na web stranici Grada, a otvoren je do zaključno 18. prosinca ove godine. Obrazac prijave preuzima se u zgradi Grada Sinju, u sobi 51, svakim radnim danom od 8 do 15 sati.

Izložba fotografija Foto video udruge Sinj

„Priče iz kamena“ naziv je prodajne izložbe fotografija Foto video udruge Sinj koja je otvorena sinoć u Galeriji Galiotović. Na izložbi je prikazano oko 180 fotografija, a novac od njihove prodaje bit će uplaćen na žiro račun Maria Efendića, za potrebe liječenja.

Akcije darivanja krvi u Hrvacama i Sinju

U organizaciji sinjskog Crvenog križa i Kluba dragovoljnih davatelja krvi Hrvace danas, 11. prosinca, održana je akcija darivanja krvi  na kojoj je prikupljeno 45 doza.
U suradnji s udrugama navijača Maligani iz Sinja i Zagreba te bajkerima sutra, 12. prosinca, akcija darivanja krvi održat će se u prostorijama Društva u Sinju od 9 do 13 sati. Klub navijača Maligani pozvao je sve zainteresirane da se odazovu pozivu

Okrugli stol “Voda u svijetu i kod nas“

U povodu donošenja dvaju zakona o vodama Kršćanski Akademski krug iz Splita poziva zainteresirane na okrugli stol pod nazivom “Voda u svijetu i kod nas“. Ovo zanimljivo predavanje održat će se večeras u 19,30 sati u Pinakoteci Gospe od Zdravlja u Splitu. Uvodničari okruglog stola su fra. Bože Vuleta i dr. Neven Šimac.

Obavijest

Sutra, 12. prosinca, će s s početkom u 10 sati u triljskoj športskoj dvorani održati Humanitarni Božićni sajam za nabavku ultrazvučnog aparata.

Kino danas

Na repertoaru sinjskog kina večeras od 17,30 sati prikazuje se je američki romantično–fantastični tinejdžerski film „Sumrak – mladi mjesec“,  a od 19,45 sati američki film “2012”.

Sport

Sutra, 12. prosinca, su na rasporedu zanimljivi športski susreti od kojih izdvajamo.
S početkom u 19,30 sati u Sinju će se odigrati susret 10. kola A2 košarkaške lige između Alkara i Šibenke 4. Uz poziv navijačima da još jedno dođu bodriti Alkara u 9 uzastopnoj pobjedi, iz Uprave kluba najavljuju jedan značajan događaj koji će biti upriličen u poluvremenu ovog susreta. Naime Uprava kluba prigodnim darovima darovat će povodom 25 godina od najvećeg sportskog uspijeha u sinjskoj povijesti, a to je finale kupa Alkar-Bosna, sve one sinjske sudionike tog nezaboravnog događaja.

U ovom kolu košarkaši triljske Cetine su slobodni.

U posljednjem kolu Dukat prve rukometne lige rukometaši Trilja Pršuti Voštani gostuju kod Solina.