Četvrtak, 11.12.2008.

RADNICI CETINKE INTERNATIONAL IZ TRILJA ODLUčILI DO PLAćA DOćI OVRHOMViše od 100 radnika triljske tvornice "Cetinka International", koji su članovi Podružnice Saveza samostalnog sindikata energije, kemije i nemetala (EKN-a) odlučili su kako će do neisplaćene tri plaće pokušati doći ovrhom. Ovu informaciju nam je potvrdio danas regionalni povjerenik Sindikata špiro Barčot. Barčot nam je kazao kako će radnici na račun tvrtke "sjesti" u ponedjeljak, a ukoliko se ne uspiju naplatiti ovrhom, pokrenut će stečaj. Oko 250 radnika Cetinke Internationale već šest mjeseci ne radi, a kad toliko vremena prođe ljudi više nikome ne vjeruju, pa tako ni u informaciju o ulasku strateškog partnera, kaže Barčot.

Povjerenik HUS-a za Dalmaciju Jozo Marić kazao nam je kako se članovi podružnice ovoga sindikata nadaju okončanju pregovora između vlasnika tvornice i strateškog partnera. Ukoliko pregovori ne budu povoljni, a plaće se ne isplate i ovaj će sindikat poduzeti korake prisilne naplate tri zaostale plaće. Marić nadodaje kako je stečaj tvornice najgori put za rješenje problema.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMAGradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Hrvace, sutra, 12. prosinca, organiziraju akciju darivanja krvi, koja će se održati u restoranu Vreba, od 9 do 13,00 sati. Pozivaju se mještani Hrvaca da pristupe akciji u što većem broju, kako bi se prikupilo što više doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split. Ovo je posljednja od četiri planirane ovogodišnje akcije u Hrvacama, a do kraja godine u organizaciji sinjskog Crvenog križa održat će se još jedna, i to u Tijarici, 29. prosinca.
Dodajmo kako je Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i ove godine premašilo zadani plan, prikupljeno je 100 doza krvi više od planiranog broja.

OBAVIJEST

Klub žena liječenih na dojci iz Sinja obavještava svoje članove kao i osobe zainteresirane za rad Kluba, da djeluje u novim prostorijama u ulici Put Ruduše 5, koje im je dodijelio Grad Sinj. Redovna tjedna dežurstva provode se svakog utorka od 17 do 19 sati. Sve informacije o radu i aktivnostima kluba mogu se dobiti na broj 826-700.

PROMOCIJA KNJIGE I SLIKOVNICE NADE LAPIć

Večeras u 18,00 sati u Galeriji Galiotović održat će se promocija knjige "Mrvice radosti" i slikovnice "Nikolina čizma" Nade Lapić iz Trilja. Autorica će po jedan primjerak predstavljenih djela darovati sinjskim školama i vrtićima te ispostavi centra Juraj Bonaći u Sinju.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA

Foto video udruga Sinj i Poglavarstvo Grada Sinja organizatori su izložbe fotografija nazvane "Naši puti". Izložba će biti otvorena sutra, 12. prosinca, u 19,00 sati u galeriji Galiotović.

TURNIR U STOLNOM TENISU

Udruga za prevenciju ovisnosti Novi put sutra, 12. prosinca, organizira prvi turnir u stolnom tenisu za srednje škole s područja Grada Sinja, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Svaku školu predstavljat će osam natjecatelja-po dvoje iz svakog razreda. Učenici će biti nagrađeni peharima i medaljama a dobit će i promotivne majice udruge Novi put. Turnir se održava u okviru projekta prevencije ovisnost "Sinj - grad zdrave mladeži". Turnir počinje sutra, 12. prosinca, u 10,30 sati u dvorani Tehničke industrijske škole Ruđera Boškovića.

KINO DANAS

U sinjskom kinu od 19.45 sati prikazuje se film Dalibora Matanića "Kino Lika".