Utorak, 11.12.2007.

PRIJEDLOG PRORAčUNA GRADA SINJA ZA 2008. GODINU NIJE USVOJEN



Na danas, 11. prosinca 2007. godine, održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja nije prihvaćen Prijedlog Proračuna za 2008. godinu. Nakon što su jednoglasno usvojeni Prijedlog zaključka o prihvaćanju izvješća mandatne komisije Gradskog vijeća, Prijedlog izmjena i dopuna Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastruture Grada Sinja u 2007. godine, Prijedlog izmjena i dopuna Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Sinja za 2007. godinu te Prijedloga Zaključka o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u športu Grada Sinja za 2007. godinu pristupilo se glasovanju za Prijedlog Proračuna za 2008. godinu. Nakon glasovanja u kojemu je od 19 vijećnika 9 vijećnika bilo za, 8 protiv, a 2 suzdržana sjednica Gradskog vijeća je prekinuta.

"KAšTRADINA 2007."

Turistička zajednica Grada Sinja i Savez kuhara mediteranskih i europskih regija organiziraju treću po redu gastro izložbu "Hrvatski gastronomski dragulj" pod nazivom "Kaštradina". Gastro izložba i prezentacija održat će se u četvrtak 13. prosinca u hotelu "Alkar" u Sinju s početkom u 18 sati. Cilj ovog projekta je promoviranje i zaštita starih tradicionalnih jela te njihovo prezentiranje kroz turističku ponudu, kao i brendiranje specijaliteta Zagore.

POčELA PODJELA BOžIćNIH PAKETA

Danas je počela podjela božićnih paketa za korisnike pomoći za uzdržavanje sa područja grada Trilja. Korisnici pakete mogu preuzeti u prostorijama Gradskog poglavarstva grada Trilja svakim radnim danom u vremenu od 8,00 do 14,00 sati.

OBAVIJEST

Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja pokrenula je akciju prikupljanja slika za prodajnu izložbu u humanitarne svrhe, koja će se održati u palači Tripalo od 17. do 23. prosinca. Slikari koji žele sudjelovati u ovoj humanoj akciji i donirati svoju sliku mogu je donijeti u Palaču Tripalo tijekom tjedna, u vremenu od 10 do 11 sati ili se javiti predsjedniku udruge Vojislavu Baraću.

OBAVIJEST

Božićni sajam kojega je organizirao Caritas Gospe Sinjske uz pomoć vjerskih i civilnih organizacija i udruga koje djeluju pri Gradu Sinju potrajati do 16. prosinca. Kako su najavili organizatori, prodaja će se vršiti svakodnevno od 9,00 do 19,00 sati , a prikupljenim sredstvima sa sajma pomoći će se najpotrebitijima u Sinju.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE

U galeriji Galiotović, s početkom u 19,00 sati održat će se predstavljanje knjige «Hrvatica», autora Ante Nadomira Tadić šutre. Knjigu će predstaviti dr. Miljenko Buljac i Prof. Ante Jurković, a voditelj predstavljanja je prof. Marko Duvnjak.

KINO DANAS

U sinjskom Gradskom kinu večeras od 20 sati prikazuje se film «Lov u Bosni» sa Richardom Geerom u glavnoj ulozi.

KRONIKA 92

PP Sinj, 10.12.2007. g. kriminalističkom obradom nad dvadestogodišnjakinjom je utvrđeno da je zajedno sa malodobnikom, pokušala provaliti u upravnu zgradu poduzeća u čemu su spriječeni od strane policijskih službenika. Također je utvrđeno da je malodobnik dana 03.11.2007.g. u Sinju provalio u jednu obiteljsku kuću i pri tom otuđio play-station i ključ od vozila. Daljnjom kriminalističkom obradom od strane policijskih službenika I PP utvrđeno je da su zajedno dana 09.12.2007.g. provalili u stan, u Splitu, u vlasništvu četrdesetčetverogodišnjaka, iz kojeg su otuđili novac, nakit, odjeću i ostalo. Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni oštećenom. Slijedi podnošenje odgovarajuće KP-e ODO za mladež.
IZVOR: PU SD