Ponedjeljak, 11.12.2006.

SVI PREGLEDANI UZORCI SVINJSKOG MESA NEGATIVNI NA TRIHINELOZU

Na području Cetinskog kraja u veterinarskim stanicama i ambulantama u Sinju, Hrvacama, Trilju i Vrlici do sada je pregledano oko sedam tisuća uzoraka svinjskoga mesa. Niti jedan uzorak nije bio pozitivan na trihinelozu.

ODOBRENI KREDITI ZA 9 PODUZETNIKA

Odlukom Gradskog poglavarstva Grada Sinja ove godine još devet poduzetnika početnika s područja Grada dobiti će kredit sukladno Programu poticanja i promicanja poduzetništva početnika u Gradu Sinju za 2006. godinu. Odluka o odobrenju kredita korisnicima će biti uručena u srijedu s početkom u 10,00 sati u Gradskoj vijećnici.

HUMANITARNA AKCIJA

U samostanskom dvorištu u Sinju održava se Božićni humanitarni sajam - za humanitarno djelovanje Caritasa Gospe Sinjske, koji će trajati do 17. prosinca. Predmeti se prodaju svakodnevno od 9,00 do 19,00 sati. Građani koji žele pomoći da Sajam prođe što uspješnije i da se prikupi što više novčanih sredstava za Caritas, predmete za prodaju mogu donositi i tijekom održavanja sajma. Akcija se može podržati i izravnom uplatom novčanih sredstava na žiro - račun otvoren u Splitskoj banci, s naznakom «za humanitarni sajam».

IZLOžBA U GALERIJI GALIOTOVIć

U Galeriji Galiotović postavljena je izložba fotografija i ostale arhivske građe nastale tijekom 50 godina rada Pučkog kazališta Sinj. Izložba će biti otvorena do 24. prosinca.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 20,00 sati možete pogledati američku znanstveno - fantastičnu komediju «Moja super bivša». U glavnim ulogama igraju Uma Thurman i Luke Vilson.

SPORT

U 9. kolu A-1 košarkaške lige Alkar je u Sinju pobijedio šibenik 74 : 73.
U drugoligaškom susretu košarkaši triljske Cetine poraženi su u Trogiru rezultatom 85 : 71.

Odigrano je posljednje kolo prvoga dijela sezone druge lige za rukometaše, u kojem je Cetinka pobijedila Metković 2 32 : 24, a Kamičak ekipu Biograda 32 : 26.

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti «Novi put» Sinj obavijestila je da će se tradicionalna 9. Božićna utrka «Sinj - grad zdrave mladeži», koja je trebala biti prošli tjedan, održati u četvrtak. Prva trka, u kojoj će sudjelovati učenici 5. i 6. razreda osnovnih škola, počinje u 14,00 sati.

KRONIKA 92

PGP TRILJ, 10.12.2006.g. na graničnom prijelazu pri ulazu u RH, pristupio je dvadesetčetvorogodišnjak koji je upravljao vozilom marke VW pasat, BIH reg. oznaka. Pregledom vozila u pronađeno je više komada streljiva za vatreno oružje. Protiv navedenoga slijedi PP iz čl. 36 ZNDG.
IZVPR: PU SD