Petak, 11.11.2016.

Global Entrepreneurship Week

Sljedećeg se tjedna, od 14. do 20. studenog 2016., u preko 160 zemalja diljem svijeta održava Global Entrepreneurship Week (GEW), manifestacija koja se održava jednom godišnje, a služi proslavi poduzetništva, inovativnosti i kreatora posla koji pokreću startup-e i provode ideje u stvarnost, potiču ekonomski rast i šire blagostanje svoje zajednice.
Ove će se godine navedena manifestacija održati i u Splitu, i to zahvaljujući Studentskom poduzetničkom inkubatoru, Ekonomskom fakultetu u Splitu i Klubu mladih Split kao glavnim organizatorima, a uz Startup.hr i Udrugu programera informacijske tehnologije (UPIT) kao partnere. Suradnici na ovom projektu su 3P Split, Middlesex University London, Amosfera Coworking i Studio Apartmani Nina.
Splitski će se GEW održavati u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Splitu i Kluba mladih Split, a sastojat će se od edukativnih predavanja, radionica, panel diskusija, networking eventova i 24-satnog Hackathon natjecanju pod nazivom Gewathon, koje će održati domaći i inozemni vanjski stručnjaci.
Navedeni će program okupiti brojne uspješne domaće i strane ljude iz poslovnog svijeta; Antonio Perić(Locastic), Ivan Burazin (Codeanywhere), Jerko Trogrlić (Vajt), Robert Bilić (Croativno), Tomislav Mamić (InClude), Paul Bradbury (Total Croatia News) i Andrey Shtylenko (Studio Antar) samo su neki od njih.

Otkrivanje spomen obilježja branitelju Mirku Hrgoviću

U subotu, 12. studenoga u 11 sati na predjelu Orlove stine, na Svilaji, kod planinarskog doma bit će otkriven spomenik poginulom hrvatskom branitelju Mirku Hrgoviću iz Satrića.

Poslije prvih demokratskih izbora 1990. godine Hrgović se uključio u obranu Hrvatske, prvo kao pripadnik osiguranja brane Peruće, a poslije okupacije sela Satrića kao pripadnik samostalne satnije Potravlje-Satrić-Maljkovo 126. brigade HV.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Cinco i Marinko’ u Zagrebu



Hit predstava Sinjskog pučkog kazališta ‘Cinco i Marinko’ ove subote, 12. studenog, gostuje u Zagrebu u kinu Forum (studentski dom Stjepan Radić na Savi) s početkom u 19 sati.
Nova uspješnica sinjskih kazalištaraca premijerno je izvedena u Sinju u travnju ove godine, a nakon toga uslijedilo je dvadesetak izvedbi diljem Hrvatske i inozemstva. Svakako vrijedi izdvojiti nastupe na 56. smotri amaterskih kazališta i 6. FAK festivalu u Postojni, Komedijafestu u Bjelovaru i Međunarodnom festivalu u Belom Manastiru. Na svim festivalima predstava je osvojila poneku nagradu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstavljanje knjige u Otoku

Večeras, 11. studenog s početkom u 18 sati, održat će se promocija knjige ‘Velika ispovijed’ autorice Jasminke Frleta-Botica.

Promocija će se održati u konobi ‘Kod Frane’ u Ovrlji u Otoku, a organizatori ovim putem pozivaju sve zainteresirane da prisustvuju promociji.
IZVOR: WWW.FERATA.HR