Srijeda, 11.11.2015.

U Sinju nezaposlenost porasla za 10 posto

Jedan od pouzdanih pokazatelja da je ljetna turistička sezona uistinu završila, između ostalih je i, broj nezaposlenih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.
Prema posljednim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a koji se odnose na listopad tekuće godine nezaposlenost u Sinju je porasla za nešto više od 10 posto u odnosu na rujan.
Konkretno, na Zavodu je prema posljednjim dostupnim podacima (listopad) u Sinju prijavljeno 2548 nezaposlenih, dok ih je u rujnu bilo 2308. U listopadu prošle godine na Zavodu je posao čekalo 2679 osoba što je 5 posto više nego u promatranom mjesecu 2015. godine.
U strukturi nezaposlenih i dalje je više žena nego muškaraca (nešto manje od 59 posto). Na posao čeka i 837 osoba mlađih od 30 godina dok je osoba sa višom/visokom stručnom spremom na birou 292.
U listopadu je evidenciju HZZ-a upisano 414 osoba, a iz radnog odnosa ih je došlo čak 80 posto. Iz evidencije su brisane 173 osobe, a posao je pronašlo njih 118, od kojih dvoje u inozemstvu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest potrošačima vode

Obavještavaju se potrošači vode da će zbog radova na vodovodnoj mreži doći do prekida u snadbijevanju vodom dana 12. 11. 2015. godine (četvrtak) u vremenu od 9 do 14 sati na području naselja Radošić – zaseok Radovići, Vojnić, Dicmo, Krušvar, Bisko i Ercegovci.
Iz Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine mole potrošače za razumjevanje, te da se na vrijeme opskrbe potrebnim količinama vode.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Treći dan turneje Objekti(v) budućnosti u SinjuU četvrtak 12.11.2015.g. u 19:00h u Galeriji Sikirica u Alkarskim dvorima započinje treći dan turneje ”Objekti(v) budućnosti koji udruge S.K.U.P. i S.U.K. organiziraju u suradnji s mrežom udruga Clubture.
Turneja ”Objekti(v) budućnosti” dobila je naziv po izložbi koja se sastoji od niza fotografija sa svih lokacija turneje. Fotografije na bilo koji način prikazuju uglavnom mlade i njihov život, te njihov položaj u društvu. Svaka fotografija je popraćena citatom koji je plod promišljanja i artikulacije razmišljanja mladih na određena pitanja, a koji prezentira način njihova razmišljanja, odnosno pokazuje raznovrsnost pogleda mladih na budućnost i položaj jedne društvene skupine u zajednici. Osobe koje smo fotografirali imale su pravo necenzurirano izraziti svoj stav i mišljenje. Prva serija fotografija je uslikana u Sinju i izložena u gradovima domaćinima – Benkovcu i Trilju. Nove fotografije su uslikane u Benkovcu i Trilju i sve će zajedno biti izložene u Sinju, posljednji dan turneje.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR