Utorak, 11.11.2014.

U Rudi proslavljen blagdan svetog MartinaVjernici danas slave blagdan svetog Martina biskupa, koji se na području Cetinskog kraja posebno slavi u Rudi, gdje je zaštitnik mjesta i župe.
Središnje misno slavlje i procesiju predvodio je ovogodišnji mladomisnik iz Rude don Ante Bitunjac, župni kapelan u konkatedrali Sv.Petra u Splitu. Uz predvoditelja misnog slavlja sudjelovali su mjesni župnik don Marin Matijaca, dekan Cetinskog dekanata i župnik Trilja don Stipe Ljubas, sinjski gvardijan fra Petar Klapež te ostali svećenici s područja Splitsko-makarske nadbiskupije.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Sinjskoj hrvaštini’ Zlatna, a ‘Merlotu’ Srebrna diploma ‘Sabatine’Vina ‘Sinjska hrvaština i ‘Merlot’ iz 2013. OPG-a Mladena Mažurina iz Sinja osvojila su Zlatnu i Srebrnu diplomu na ovogodišnjoj ‘Sabatini’, u kategoriji otvorenih vina.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

M.O.R.T. pobjednici prvog RockOff festivala!Sinjski M.O.R.T. pobjednici su prvog izdanja RockOff festivala novog zvuka u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja. Odsviravši svoj singl „Nina“ na finalu u velikom pogonu zagrebačke Tvornice, ovi punk blues alkari oduševili su žiri u sastavu Hrvoje Horvat, Josipa Lisac, Damir Martinović Mrle, Pavle Miholjević i Jura Ferina te osvojili novčanu nagradu od 20.000,00 kuna.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Treće slavlje za sinjske odbojkašice

Odbojkašice Sinja su do treće prvenstvene pobjede došle na gostovanju u Mokošici pored Dubrovnika, doduše, nešto teže od očekivanog…
Četvrto kolo naše je djevojke odvelo na najudaljenije gostovanje, pored Dubrovnika, s kojeg su se vratile punih ruku.
Iako bi konačnih 3:0 sugeriralo da su Sinjanke glatko došle do novih bodova, situacija na parketu ponudila je pravu borbu za svaki poen, o čemu dovoljno govori pogled na osvojene poene u setovima.
Rezultat:
Nova Mokošica – Sinj 0:3 (24:26, 24:26, 22:25)

Opširnije...

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Šahisti Sinja u borbi za opstanak

Sinjski šahisti tijekom tjedna odigrali su dva kola u kojima su poraženi, što ih je spustilo do pretposljednjeg mjesta na tablici.
U sedmom kolu bolji od Sinja bili su Splićani rezultatom 4:2, dok su u osmom poraženi od Šibenika s 5:1.
U posljednjem kolu, u izravnom dvoboju za opstanak, Sinjani gostuju Aržanu, gdje će snage odmjeriti sa ŠK Petar Žaja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR