Ponedjeljak, 11.11.2013.

Obavijest

Udruga Srma organizira 15. akciju prikupljanja odjeće, obuće i kućanskih potrepština za štićenike Centra za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici i za građane u potrebi od 11. do 30.11.2013.g.
Prikupljanje  se obavlja u kući Tripalo ispod crkve pokraj FINA-e u Sinju i to ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17 do 19 sati, te utorkom, četvrtkom i subotom od 10-12 sati.
5. Socijalna samoposluga odjeće, obuće i kućanskih potrepština bit će otvorena od 18.-30.11. na istom mjestu i to za umirovljenike s manjim primanjima, za višečlane obitelji, primatelje nekog oblika socijalne pomoći, nezaposlene i ostale ugrožene građane koji zatraže pomoć.

Natječaj za upis na sveučilišni poslijediplomski doktorski studij "Komunikologija“

Drugu godinu zaredom Doktorska škola Društveno-humanističkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku i Hrvatskim katoličkim sveučilištem u Zagrebu raspisuje natječaj za upis na sveučilišni poslijediplomski doktorski studij „Komunikologija“. Riječ je o jedinom interdisciplinarnom studiju komunikologije u Hrvatskoj nakon kojeg studenti stječu akademski stupanj doktora znanosti te kompetencije za samostalno istraživačko djelovanje u matičnom znanstvenom području, polju i grani.
Poslijediplomski doktorski studij „Komunikologija“ traje tri godine, odnosno šest semestara, a namijenjen je svima koji žele steći najviša teorijska i visokostručna znanja u području javnog komuniciranja, angažiranima u akademskim i javnim institucijama, gospodarstvu, medijima, politici, kulturi i brojnim drugim oblicima društvenog i javnog djelovanja.
Dodatne informacije zainteresirani kandidati mogu saznati na internetskoj stranici Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku http://www.unios.hr/doktorska-skola ili putem e-maila: jmagdika@unios.hr te na telefon: 031/224- 143.

Radionica za promicanje i unapređenje razvoja poduzetništva

Poduzetnički centar Sinj poziva zainteresirane na sudjelovanje u radionici za promicanje i unapređenje razvoja poduzetništva u ruralnom području. Radionica će se održati u Sinju sutra, 12. studenoga u vijećnici Grada  Sinja, s početkom u 11 sati. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Blagdan Svetoga MartinaDanas je blagdan Svetog Martina biskupa, koji se u našem kraju posebno slavi u Rudi.
Sveti Martin je prvi svetac koji nije bio mučenik. Rođen je kao sin rimskog tribuna u današnjoj Mađarskoj 315. godine. Protiv svoje volje postaje vojnik, po želji oca i iz tog razdoblja imamo zgodu kada siromahu daje dio svoga plašta jer kod sebe nije imao novaca. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Završne aktivnosti edukacije ‘Pomozimo djeci snalaženje u prometu’

Djelatnici autoškole ‘Semafor’ Sinj i MUP-a, Odjela za sigurnost prometa Dalmacije, danas će u Centru Juraj Bonaći završiti ovogodišnje aktivnosti vezane uz edukaciju prvašića ‘Pomozimo djeci snalaženje u prometu’.
Svaki štićenik uz edukaciju kroz igru od djelatnika autoškole dobit će poučni roto letak, mini semafor, razne igračke i slastice, a od MUP-a reflektirajuće prsluke, bojanke i još neke igračke.
Edukacijom ‘Pomozimo djeci snalaženje u prometu’ ove godine obuhvaćeno je 1010 prvašića.
IZVOR: WWW.FERATA.HR