Četvrtak, 11.11.2010.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektro energetskim postrojenjima sutra, 12. studenoga, bez električne energije bit će potrošači u Glavicama Donjim: Jelinčići, Marasi,Anušići, Milanovići, Labrovići, Vučići, Poljakova greda i Planica. Obrovac, Han i Gala u vremenu od 09 do 11,30 i Vojniću  naselje Bajić do škole od 09,00 do 13 sati.

1. Međunarodni pčelarski sajam “Dalmatina“

Savez pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije organizira 1. Međunarodni pčelarski sajam “Dalmatina“ u hotelu Katarina u Dugopolju. Svečano otvaranje je u subotu 13. studenoga u 10,00 sati, a sajam završava podjelom nagrada i zahvalnica u nedjelju u 15 sati. Na ovom sajmu očekuje se 30 izlagača meda, desetak izlagača pčelarske opreme te ostali izlagači autohtonih proizvoda iz cijele Hrvatske.

Održana "Večer prijatelja Sinjske alke" u Muzeju Mimara u Zagrebu

Viteško alkarsko društvo  sinoć je održalo  Večer prijatelja Alke u Muzeju Mimara u Zagrebu. Tom prilikom prigodnim zahvalnicama VAD  zahvalilo je pokroviteljima, sponzorima i donatorima ovogodišnjih 295. alkarskih svečanosti, a predstavljeni su i najvažniji projekti obilježavanja 300-te Sinjske alke. Večeri je nazočio i predsjednik Republike Ivo Josipović, ministar Radovan Fuks i ostali dužnosnici iz javnog i političkog života Hrvatske. Na ovoj prigodnoj svečanosti bili su i veleposlanici SAD, Francuske, Bugarske, Kosova te više izaslanika državno-konzularnih predstavništava drugih zemalja. Alkari su predsjedniku Josipoviću uručili foto-album s njegova boravka na 295. Sinjskoj alci.
U velikoj dvorani u muzeju Mimara prikazan je kratki film o Alci. U kulturnom dijelu programa nastupili su klapa Sinj, Dražen Žanko, a program je vodila novinarka HTV Katja Kušec.

Obavijest

Upravni odjel za prostorno planiranje Grada Sinja pozvalo je  poljoprivredne proizvođače–povrtlare i voćare, na sastanak koji će se održati u petak, 12. studenog u 16,00 sati u Gradskoj vijećnici. Tema sastanka, kojeg će voditi zamjenica gradonačelnika Elena Perković-Paloš, je mogućnost organiziranog otkupa povrtlarskih i voćarskih kultura.

Obavijest

Klub navijača Sinjski Maligani organizira odlazak autobusom na utakmicu 6. kola A1 košarkaške lige između Splita i Alkara, koja će se odigrati u subotu, 13. studenog. Zainteresirani se mogu prijaviti danas od 17,30 do 20,00 sati u prostorijama Kluba navijača kod kina ili na broj 091/234-0356.

Kino danas

U sinjskom kinu i večeras u 19,30 sati prikazivat će se britanski glazbeni film za tinejdžere “Street dance”.

Kronika 192

Jučer, 10.11.2010.g. u Obrovcu Sinjskom je obavljena pretraga obiteljske kuće u vlasništvu 49-godišnjaka koji je tom prilikom dragovoljno predao jednu automatsku pušku. Slijedi podnošenje odgovarajuće kaznene prijave.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Mjestimice vlažnih kolnika još ima u kontinentalnom dijelu zemlje. Duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK