Petak, 11.11.2005.

VIJESTI IZ TRILJA

Grad Trilj žurbano radi na rješavanju infrastrukturnih problema u svom području. Iz poglavarstva Marko župa ističe kako se u kontinuitetu radi na vodoopkrbi naselja Tijarica, Kamensko, Budimiri, Nova sela i Ugljane. Dio troškova snosit će i sumještani spomenutih naselja.

Nastavkom izgradnje autoceste od Dugopolja prema Pločama na značenju dobiva nova gospodraska radna zona čaporice. Iz Poglavarstva potvrdjuju kako se radi na pripremnoj dokumentaciji i izvlaštenju hrvatskih šuma.

Radovi na kanalizaciji, cesti, odnosno infrastrukture prema zoni su u tijeku, a prva ulaganja privrednika i gospodarstvenika se očekuju narednog proljeća. Preduvjeti radne zone su u razvojnoj faz,i a već i sad ima nekoliko zainteresiranih za gradnju poslovnih objekata.

AKCIJA "POMOZIMO DJECI U SNALAžENJU U PROMETU"

Danas se nastavlja akcija autoškole Semafor "Pomozimo djeci u snalaženju u prometu". Dvije grupe po 35 djece imat će priliku sudjelovati u kompjutorskoj simulaciji prometa, pogledati i prigodni crtani film kao i razgledati sinjske prometnice uz pojašnjenje voditelja akcije.

Prva grupa je u akciji od 10 sati, a druga grupa djece je u terminu od 15,30. Organizator ističe zadovoljstvo suradnjom s dječjim vrtićem Bili Cvitak te najavljuje proširenje akcije i na druge ustanove.

AKCIJE DARIVANJA KRVI

Nakon spoznaje o velikoj potražnji krvne tekućine u transfuzijskom odjelu kliničke bolnice Split, sinjska udruga Crvenog križa najavljuje za sljedeći ponedjeljak novu akciju prikupljanja. Ova će biti 18 po redu i posljednja je u gradu Sinju za ovu godinu.

Ante Omrčen iz sinjske udruge ističe kako je do sada prikupljeno oko 600 doza krvi, a posljednja će se organizirati u Hrvacama sredinom prosinca. Inače ovog ponedjeljka poziva dobre u humane ljude kao i one koji nisu do sada nikako pristupili akciji darivanja krvi.

U SUBOTU KK ALKAR I KK ZAGORJE

U subotu 12 studenog s početkom u 19,30 odigrat će se košarkaška utakmica A-1 košarkaške lige izmedju KK Alkar i KK Zagorje iz Varaždina.U sinjskoj športskoj dvorani očekuju se navijači Alkara kao potpora klubu, inače ulaznica stoji 20 kuna. Dodajmo kako je godišnja pretplata 200, a za članove kluba 150 kuna.

šPORTSKA REVIJA BOKSA U SINJU

športska revija boksa u subotu 12 studenog u klubu "San Remo" ogranizira Boksački Klub Hrvace. Njegov trener Mate Tadić najavljuje nekoliko vrsnih boksača iz klubova Splita, Solina, Zadra pa i Mostara.

Ovo je dobra prilika promovirati boks kao zanimljivu športsku disciplinu ističe Tadić, te dodaje kako i naši boksači poput Tokića, Vugdelije, čovića, šarića i drugih imaju priliku pokazati umijeće na spomenutoj revoiji. Inače ljubitelji boksa dobro znaju kako je iz ovog kluba niknuo i naš reprezentativac i olimpijac Vedran đipalo.

VRIJEME

Tijekom jutra sunčano i vedro s temperatuorm zraka od 6-10 stupnjeva Celzijevih. U nastavka dana zadržat će se sunčano i još toplije vrijeme s temepraturom i do 20 stupnjeva.