Petak, 11.10.2019.

Sinj: Svečano otkrivena bista dr. sc. Marka Veselice


Na Šetalištu Alojzija Stepinca u Sinju danas je svečano postavljena i otkrivena bista dr. sc. Marka Veselice.
Marko Veselica (1936. – 2017.) bio je istaknuti Sinjanin, hrvatski rodoljub i intelektualac, ugledni ekonomist i političar, član vodstva Matice hrvatske i jedan od najistaknutijih sudionika Hrvatskog proljeća te važni disident u komunističkoj Jugoslaviji zbog čega je bio i dugogodišnji uznik u komunističkim zatvorima.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Sastanak predsjednika Vlade Plenkovića i gradonačelnice Sinja Križanac


U okviru posjete gradu Sinju, predsjednik Vlade Andrej Plenković jutros se u Zgradi Gradske uprave sastao s gradonačelnicom Kristinom Križanac.
Predsjednik Vlade je kazao kako je u Sinju povodom postavljanja o otkrivanja biste dr. sc. Marka Veselice.
‘Drago mi je da su Gradsko vijeće i Grad Sinj odlučili dati priznanje dr. sc. Marku Veselici, jednom od najvećih ljudi Cetinske krajine. Ovo je jedan sjajan signal i jedna uspomena na hrvatskog mučenika Marka Veselicu’, kazao je Plenković.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kup grada Sinja u preponskom i dresurnom jahanju


U organizaciji KGK ‘Alkar’ Sinj u subotu i nedjelju 12. i 13. listopada održat će se zanimljivo natjecanje na sinjskom Hipodromu.
Naime, preponašice i preponaši na svojim konjima borit će se za što bolji plasman na natjecanju Kup Grada Sinja u dresurnom jahanju i preskakivanju prepona. Natjecanje u dresurnom jahanju počinje sutra (subota) u 9 sati i nastavlja se u nedjlju u 15 sati. Što se tiče natjecanja u preponskom jahanju, utakmice počinju sutra u 15 sati, a završne utakmice u nedjlju u 9 sati.
Organizatori pozivaju sve ljubitelje konjičkog sporta da dođu na ovu zanimljivu sportsku priredbu i tako podrže mlade jahače u ovim natjecanjima.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Brodolomke’ u Gradskom kinu Sinju


U subotu, u 19,30 sati, u Gradskom kinu Sinj bit će prikazana hit predstava ‘Brodolomke’ u produkciji kazališta Moruzgva i Ludens Teatra, nastala prema ideji i predlošku Ane Maras Harmander i u režiji Krešimira Dolenčića.
‘Brodolomke’ eksplicitno progovaraju o tabu-temama današnjeg društva – opsesivnom željom za uspjehom i lijep slikom u društvu, u pozadini čega nailazimo na konstantno potiskivanje trauma i iznalaženje privremenih rješenja ‘zavirivanjem u čašu’ (i bocu).
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR