Subota, 11.10.2014.

Sinjski HDZ o zapošljavanju u gradske tvrtke

Aktualna zapošljavanja u tvrtke koje su u vlasništvu Grada Sinja danas je komentirao i sinjski HDZ.
U ime Predsjedništva sinjskog HDZ-a priopćenje za javnost poslao je tajnik Gradskog odbora Stipe Perić, koji ističe kako sinjska izvršna vlast nepotrebno zapošljava u gradske tvrtke svoje političke kadrove i to u trenutku kada će gradski proračun ponovno biti smanjivan, kada se najavljuju novi zakoni koji će dodatno osiromašiti Grad Sinj i njegove građane.
‘Što je još tragičnije Grad Sinj iz svoga ionako osiromašenog proračuna pomaže pojedinim firmama koje sada zapošljavaju nove ljude. Takve postupke osuđujemo i ističemo kako bi se vodeća mjesta u gradskim firmama trebala popunjavati preko javnog natječaja. Kod ovolikog broja nezaposlenih, obrazovanih i kvalificiranih ljudi najmanje što gradska vlast može učiniti jest pružiti svima istu šansu i iste uvjete’, stoji u priopćenju Predsjedništva HDZ-a Grada Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

”Ne damo naše autocest” – Referendumsko pitanje

Inicijativu “Ne damo naše autoceste “pokrenulo je sedam organizacija civilnog društva (Mreža mladih Hrvatske ,Pravo na Grad,Zelena akcija,GONG,Centar za mirovne studije,Savez udruge Klubtura,Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju) , dva cestarska sindikata (Nezavisni cestarski sindikat i Sindikat radnika Hrvatskih autocesta ) i pet sindikalnih središnjica (NHS, SSSH,MHS,HURS I URSH). Ovih 14 organizacija osnovalo je Organizacijski odbor za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma o uređenju pitanja davanja hrvatskih autocesta u koncesiju,a inicijativi su se priključile i brojne druge organizacije (sindikati, udruge) i građani iz svih krajeva Hrvatske.
Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Idući tjedan nastavak akcije ‘Pomozimo djeci u snalaženju u prometu’

Autoškola Semafor idući tjedan nastavlja s akcijom ‘Pomozimo djeci u snalaženju u prometu’ u školama na području Cetinske krajine.
Akcija će se u ponedjeljak 13. listopada provoditi u OŠ Marka Marulića u Sinju, za 25 prvašića jutarnje smjene i 27 prvašića poslijepodnevne smjene, te njenim područnim odjeljenjima u Čitluku za 7, Karakašici za 6 i Lučanima za 7 učenika.
U utorak, 14. listopada akcija će se provoditi u OŠ Milana Begovića u Vrlici za 17 prvašića, područnim odjeljenjima OŠ Dinka Šimunovića u Potravlju za 10 i Biteliću za 5 učenika, te matičnoj školi u Hrvacama za 18 prvašića.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prezentacija Dalmatinske zagore u MunchenuU suradnji s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Munchenu, 8. listopada je u Press Clubu na Marienplatzu, predstavljena turistička ponuda Dalmatinske zagore-splitsko zaleđe pred četrdesetak novinara i predstavnika turističkih agencija, a u sklopu projekta Hrvatska 365.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda

Pred nama je još jedan bogat sportski vikend iz kojeg izdvajamo…

Subota, 11. listopada
Košarka
A-1 liga, 2. kolo: 20,00 h: VROS – Alkar

Nogomet
Treća HNL-jug:
16,00 h: Junak – Primorac 1929
16,00 h: Omiš – Hrvace

Prva ŽNL:
14,00 h: Tekstilac – Urania
16,00 h: OSK – Mračaj

Rukomet
Druga HRL-jug:
18,30 h: Kamičak – Trilj PV
18,00 h: Orkan – Sinj

Ragbi
Prvenstvo Hrvatske
15,00 h: Nada – Sinj

Nedjelja, 12. listopada
Nogomet
Druga ŽNL: 16,00 h: Trogir – Glavice

Mali nogomet
UMN Sinj:
15,30 sati: Taxi Maretić – Brnaze
16,30 sati: MNK Satrić – Gala
17,30 sati: Sutina – Dicmo
18,30 sati: Š.D. Branitelj – Buljan kamen
19,30 sati: Torcida Otok – MNK Dalmacija
20,30 sati: Auto Labinko & Cmont – Azra 1986

IZVOR: WWW.FERATA.HR