Petak, 11.10.2013.

PONOSAN SAM NA PLODOVE SVOG RADA

Načelnik Općine Otok Branko Samardžić u prvoj godini svog četvrtog uzastopnog mandata na dužnosti načelnika općine Otok u povodu Dana općine i njenog zaštitnika sv. Luke evanđeliste kronološki iznosi aktivnosti koje su proizašle iz njegovih mandata. Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Važnost tehničke struke u osiguravanju pristupačnosti objekata osobama s invaliditetom

ZAGREB, 11. listopada 2013. – Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Anka Slonjšak, u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) te udrugama osoba s invaliditetom iz Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, organizira stručni skup za tehničku struku i djelatnike lokalne i regionalne samouprave s područja ove dvije županije pod nazivom „Važnost i uloga tehničke struke u osiguravanju i ostvarivanju pristupačnosti/prava osoba s invaliditetom“.
...

Proslava 100. obljetnice crkve sv. Josipa u MaljkovuMons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup, predvodit će euharistijsko slavlje u nedjelju, 13. listopada 2013. u 10,30 sati u Maljkovu, koje pripada župi Potravlje, povodom proslave 100. obljetnice crkve Sv. Josipa koja je sagrađena 1913. godine.
Crkva je zapaljena za vrijeme Domovinskog rata, uništen je i sav inventar. Kameni kipovi Srca Isusova i Srca Marijina bili su oštećeni, a kip Bezgrješne potpuno uništen. Uništen je i dio vanjske kamene fasade.
Godine 1997/98. crkva je potpuno obnovljena: postavljen je novi krov, uređen oltar prema puku, nova oltarna slika sv. Josipa rad akademskog slikara Josipa Biffela prema staroj oltarnoj slici, postavljen novi Križni put. Jedan od dobročinitelja obnove crkve Sv. Josipa jest i fra Pavao Vučković.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vrlika domaćin 1. Veslačkog kupa

Narednog vikenda na SC Garjak u Vrlici, odnosno na Peručkom jezeru, održat će se 1. Finale Hrvatskog veslačkog kupa Vrlika 2013.
Natjecanje će se održati u subotu, 12. listopada, s početkom u 13 sati na stazi Veslačkog centra Garjak.
Ovim putem organizator poziva sve ljubitelje sporta da dođu u Vrliku i na taj način daju svoj obol u razvijanju veslačkog sporta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR