Ponedjeljak, 11.10.2010.

Sinjske mažoretkinje ponovno su prvakinje Europe



Sinjske mažoretkinje ponovno su prvakinje Europe. Na 14. Europskom prvenstvu u mažoret plesu koje je proteklog vikenda održano u švicarskom Neuchatelu. Sinjanke su osvojile dvije zlatne, jednu srebrnu te dvije brončane medalje.

Obavijest korisnicima stalne pomoći sa područja Grada Sinja

Danas, 11. listopada, počinje isplata naknade za ogrjev korisnicima stalne pomoći sa područja Grada Sinja koji to pravo ostvaruju temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb. Sredstva u iznosu od 950,00 kn po nositelju pomoći osigurala je županija Splitsko-dalmatinska. Isplata će se vršiti radnim danima u zgradi gradske uprave u sinju od 12 do 15 sati. Korisnici sa sobom moraju ponijeti osobnu iskaznicu.

Danas s radom počinje privatni dječji vrtić "Koala" u Brnazama

Danas, 11. listopada, s radom počinje privatni dječji vrtić Koala u Brnazama. Svečano otvaranje bit će u 15,00 sati. Dječji vrtić „Koala“ ističe se posebnim izgledom prilagođenim državnom preagoškom standardu i posebnim programima koje ne nude drugi vrtići.

Promocija knjige Tanje Mravak

U splitskom klubu Quasimodo večeras će se održati promocija nagrađivane knjige priča „Moramo razgovarati“ autorice Sinjanke Tanje Mravak. Promocija će početi u 21,00 sat.

Obavijest

Savjet fonda Gospe Sinjske izvjestio je kako će se prijave za fond odnosno za pomoć studentima za novu akademsku godinu 2010/11 moći podnositi od 15.listopada do 15. studenog. Prijave podnose sami studenti, a dosadašnji korisnici trebaju ponoviti prijavu uz svu potrebitu dokumentaciju. Sve informacije mogu se dobiti na broj tel:707-017 ili 098 990 52 80, kao i na internetskoj stranici fonda

Obavijest

Udruga branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, podružnica splitsko–dalmatinske županije, organizira putovanje u Vukovar od 15. do 18. studenog, prigodom obilježavanja Dana grada Vukovara. Prijave se vrše danas, sutra i u srijedu na broj mobitela 098/81-71-007.

Sport

Alkar je odlično startao u A1 košarkaškoj ligi. Sinjani su pobjedili na uvijek neugodnom terenu u Slavonskom brodu vrlo dobru Svjetlost 71-72. U idućem kolu u Sinju gostuje Kvarner. 

Ragbijaši Sinja u susretu 4.kola prve ragbi lige pobijedili su Vilane iz Rijeke 48-26.

Drugoligaš Junak na svom terenu poražen je od Dugopolja 1:0, dok je trećeligaš Hrvace poražen u Opuzenu od Neretvanca 3:1.

Stanje na cestama

Zbog mjestimične magle u unutrašnjosti vozači moraju povećati oprez.
U krajevima s maglom kolnici su vlažni i skliski.
Povremene zastoje očekujemo na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.

Povremene zastoje očekujemo na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.
Na autocesti A 1, zbog redovnog održavanja kroz tunel Sveti Rok vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno, a zabrana je prolaska za izvanredne prijevoze čija širina prelazi 3,40 m, zbog radova.
IZVOR: HAK