Subota, 11.10.2008.

Ivan Nasić: Nisam bio ni bezobrazan ni arogantan

Nije točno da sam bio bezobrazan i arogantan prema grupi građana što su se došli žaliti na buku koju im stvaraju ugostiteljski objekti, kako je to objavljeno u novinama. Istina je da sam primio građane i objasnio im nadležnosti grada, a kako sam imao druge obveze, ispričao sam se što s njima ne mogu duže razgovarati. Ovo je članovima Gradskog poglavarstva kazao gradonačelnik dr. Ivan Nasić.

Nasić je upoznao poglavare da je po ranijem zaključku - kada se raspravljalo o zahtjevu Policijske postaje Sinj za skraćenje radnog vremena noćnoga kluba Piccadily - s pročelnicom za komunalne poslove Ivanom Majić i predstavnicima Policijske postaje Sinj obavio razgovor s vlasnikom Piccadilyja. Vlasnik je upozoren na pritužbe građana i evidentirana kršenja javnog reda i mira.

Osim toga je pročelnica Majić, zbog učestalih pritužbi građana na teror decibelima, na sastanku s predstavnicima državnog inspektorata i osobito sanitarne inspekcije dogovorila prioritete inspekcijskih aktivnosti. Ako vlasnici ugostiteljskih objekata nastave terorizirati građane preglasnom glazbom u svako doba dana pa i noći, nisu isključena ni rješenja o zabrani rada takvih objekata.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

BLAGDAN GOSPE OD RUžARJA

Uoči vanjske proslave blagdana Gospe Ružarice u župi Bajagić Obrovac, danas, 11. listopada, će od 17 sati biti Pokorničko bogoslužje i osobna ispovijed, a u 17.45 sati počet će sveta misa. Sutra, 12. listopada, u 10.30 sati počinje procesija s Gospinim likom, nakon koje će se služiti Sveta misa.

BLAGOSLOV HODOčASNIčKOG SALONA

Sutra, 12. listopada, u 11,00 sati bit će otvaranje i blagoslov hodočasničkog salona, odnosno dvorane namijenjene za različite potrebe župe i svetišta čudotvorne Gospe Sinjske. Osnovni cilj namjene prostora jest okupljanje vjernika laika različitih dobnih skupina koji će promišljati i planirati konkretne programe svoga djelovanja u društvu i u Crkvi, imajući posebno u vidu sedmogodišnju pripravu za 300. obljetnicu čudesne obrane Sinja.

SINJSKE MAžORETKINJE U PONEDJELJAK NA PRIJAMU KOD GRADONAčELNIKA SINJA DR. IVANA NASIćAGradonačelnik Ivan Nasić u ponedjeljak će, u 11,00 sati, u Gradskoj vijećnici upriličiti primanje za Sinjske mažoretkinje. Primanje je organizirano povodom njihovog uspješnog nastupa na Europskom prvenstvu u češkoj i osvajanja dviju zlatnih i jedne srebrne medalje.

OBAVIJEST

Djelatnici "Likomed veterine" u ponedjeljak i utorak na području Sinja obavljat će jesensku deratizacija javnih površina, izlaganjem antikoagulanata 1. i 2. generacije.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras se prikazuje se film "Džingis Kan - ratnik i vladar". Početak je u 19.30 sati.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila na području Policijske postaje Sinj postavljeni su na Državnoj cesti D 220, od Trilja do Tijarice. Sutra ujutro će biti na D 220 od Trilja do kamenskog, a poslijepodne na D 60 od Brnaza do Ugljana.

SPORT

Alkar večeras igra utakmicu prvoga kola A1 košarkaške lige. U 17.30 sati minuta u svojoj dvorani dočekuju riječki Kvarner.

Susret 9. kola 2. Hrvatske nogometne lige Junak će igrati na svom terenu sutra, 12. listopada, u 16,00 sati. U goste mu dolazi Hrvatski dragovoljac.

Nogometaši Hrvaca danas, 11. listopada, će u 16,00 sati u Omišu protiv istoimenog domaćina igrati utakmicu 9. kola 3. HNL jug.

Sutra, 12. listopada, su na rasporedu susreti 9. kola 4. HNL jug. U Glavicama u 16 sati igraju Glavice i Uskok, a u Grudi Slaven i OSK.

Danas, 11. listopada, se igraju susreti 4. kola rukometnih drugoligaških susreta. Vodeći Kamičak igra u Splitu protiv Split 2, a Cetinka u Metkoviću protiv ekipe Metković 2.
Rukometašice Sinja sutra, 12. listopada, u 20 sati u sinjskoj dvorani dočekuju ekipu Makarske, a rukometašice Cetine gostuju kod Vrgorca.