Srijeda, 11.10.2006.

DO KRAJA MJESECA BIT ćE ZAVRšENI RADOVI NA VODOOPSKRBI U BITELIćU

Izgradnjom vodovoda Gornje zone Bitelić, na koji će se priključiti pedesetak kućanstava, u općini Hrvace će biti riješena kompletna vodoopskrba. Ukupna vrijednost radova je oko 3 milijuna kuna, a financiraju se iz općinskog i županijskog proračuna. Planira se da će radovi na izgradnji vodoopskrbne mreže Gornje zone Bitelić biti završeni do kraja mjeseca listopada.

SJEDNICA OPćINSKOG VIJEćA OTOKA

Radna sjednica Općinskog vijeća Otoka, na kojoj će se odlučiti o dobitnicima nagrada Općine, koje se dodjeljuju zaslužnima povodom Dana općine, održat će se sutra u 16,00 sati. Nagrade će se dodijeliti u utorak, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Proslava blagdana svetoga Luke, zaštitnika župe Otok i dan Općine, počinje u nedjelju.

ZNANSTVENI SKUP U SINJU

Muzej Cetinske krajine i Grad Sinj domaćini su znanstvenog skupa Hrvatskog arheološkog društva «Arheološka istraživanja u Cetinskoj krajini». Na četverodnevnom skupu, koji je će trajati do petka, govorit će više od 20 eminentnih arheologa iz cijele Hrvatske. Jučerašnji dan je uglavnom bio posvećen pregledu arheoloških istraživanja u Cetinskoj krajini od zadnjeg skupa održanog u Sinju, od 1980 - 2006. Predstavljena je i knjiga «Stotinu hrvatskih arheoloških nalazišta», a u Muzeju Cetinske krajine otvorena je izložba pod nazivom «Glavice - Konjsko - Tugare - starohrvatska groblja».

SKUPšTINA HRVATSKOGA ARHEOLOšKOG DRUšTVA

Danas u 16,00 sati održat će se Godišnja skupština Hrvatskoga arheološkog društva na kojoj će se zaslužnim članovima dodijeliti nagrade za životno djelo «Don Frane Bulić» i «Josip Brunšmid».
U franjevačkoj dvorani večeras će se održati predstavljanje 32. broja časopisa Starohrvatske prosvjete, kojeg će predstaviti prof. Krešimir Filipec, s odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

UPIS NOVIH čLANOVA U KUD GLAVICE

Kulturno umjetničko društvo «Glavice» vrši upis novih članova. Ove godine organizirana je škola folklora za učenike od 4 razreda osnovne škole, pripremna grupa folklornog ansambla za učenike 7 i 8 razreda, pripremljeni su i programi za školu gitare i mandoline za učenike 3 i 4 razreda osnovne škole. Upis novih članova vrše se u četvrtak 12. i 19-tog listopada u 18 sati 30 minuta u prostorijama KUD-a Glavice.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima do petka u vremenu od 9,00 do 15,00 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači naselja Otok, Tadić i Putnik. zaseoci Sladović, Katić i Marinović, te potrošači naselja Ruda mala, zaseoci Botica, Projić, Radman.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 20,00 sati prikazuje se američka romantična drama Tristan i Izolda. U glavnim ulogama igraju James Franko i Sophia Myles.

SPORT

Večeras u 18 sati i 50 minuta na 2. programu HRT-a možete pratiti prijenos nogometne utakmice Hrvatska - Engleska.

KRONIKA 92

PGP TRILJ, 10.10.2006.g. na graničnom prijelazu, pri izlazu iz RH, službenici PGP Trilj u suradnji sa Mobilnom jedinicom MUP-a, u osobnom vozilu kojim je upravljao četrdesettrogodišnjak, pronašli su jednu starinsku kuburu za sada neutvrđene marke i kalibra, za koju četrdesettrogodišnjak nije posjedovao nikakve isprave. Kubura je oduzeta, a protiv navedenoga slijedi odgovarajuća PP.

IZVOR: PU SD