Utorak, 11.10.2005.

REAKCIJE NA UHIćENJE NOVINARA SLOBODNE DALMACIJE JOSIPA JOVIćA

Odvjetnik Josipa Jovića Vinko Ljubičić istaknuo je, za Radio Sinj, kako danas očekuje da će izvanraspravno vijeće županijskog suda donijeti odluku o ukidanju pritvora.

Odvjetnik ističe kako je njegovom branjeniku zdravlje prilično narušeno te mu ovakvi pozivi javnosti daju dodatnu hrabrost i energiju u trenutku kada mu je uistino teško.

I hrvatski biskupi se čude zatvaranju novinara Jovića. Na zasjedanju biskupske konferencije u Splitu oglasio se monsinjor Marin Barišićosobno izražavajući svoje iznenadjenje i čuđenje što je zbog objavljivanja doznate istine novinar završio pod optužbom u zatvoru.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Za danas je najavljena 11. sjednica Gradskog poglavarstva na kojoj će biti 13 točaka dnevnog reda. Sjednicom će s početkom u 13 sati predsjedati gradonačelnik Nikola Tomašević

Izdvajamo razmatranje Ponude za izradu web stranice Grada Sinja, Prijedlog zaključka o raspisivanju javnog nadmetanja za asfaltiranje nerazvrstanih cesta i ostalih objekata po Mjesnim odborima .

Također i o Prijedlogu zaključka o odobrenju naknadnih radova za proširenje ulice Dinka šimunovića kao i Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti za uklanjane dotrajalog i ruševnog stambenog objekta u gradu.

DAN OPćINE OTOK

Predstojećeg vikenda kreću obilježavanja povodom dana Općine Otok ističe nam Frano Vladova. Dodaje kako će se u petak održati svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj najvjerojatnije ni ove godine neće biti dodjeljene osobne i kolektivne nagrade .

U subot na središnjem trgu Dr Franje Tudjmana nastupaju Kulturno umjetnička društva s gostima,a nedjelja je rezervirana za 10. uličnu atletsku utrku Sveti Luka -Otok 2005.

Inače blagdan zaštitnika Općine, Sveti Luka obilježava se i slavi 18. listopada kada će vjerska svečanost biti upotpunjena procesijom i svečanim misnim slavljem.

OčEKUJE SE PAD NEZAPOSLENOSTI U GRADU SINJU

Gradnjom novih trgovačkih lanaca na području Sinja,očekuje se smanjen broj nezaposlenih, možda i prvi put pad ispod 3000, ističe voditelj Sinjske ispostave Zavoda za zapošljavanje Frano šuste.

Turistička sezona još uvijek traje te će se kvalitetniji podaci o broju nezaposlenih moći vidjeti krajem listopada kada se očekuje blago povećanje brojke ljudi koji potražuju zaposlenje.

VRIJEME

Stabilno i sunčano vrijeme zadržat će se u većem dijelu dana. Jutarnje temperature do 14, a najviše dnevne i do 22 stupnja Celzija.