Subota, 11.09.2021.

Petra Akrap: Ne bojte se boriti za svoje snove


U emisiji Hit radija ‘Naša dica’ danas je gostovala mlada pijanistica Petra Akrap.
Govoreći o svojim prvim glazbenim koracima, Petra nam je otkrila kako ju je prema klaviru usmjerila njena profesorica Helena Bojić u OGŠ Jakova Gotovca Sinj. Prijelomni trenutak u kojem je shvatila da želi biti pijanistica, a ne doktorica kako je ranije maštala, dogodio se u 2. razredu srednje škole, na državnom natjecanju u Zagrebu. I tako je nakon gimnazije i srednje glazbene škole Josipa Hatzea u Splitu upisala Muzičku akademiju u Zagrebu, gdje je trenutno studentica 2. godine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nogometni vikend: Hrvace na Primorca, Junak i OSK na već trećem gostovanju


Ovog vikenda na rasporedu je četvrto kolo trećeligaškog nogometnog prvenstva. Od naših predstavnika jedine će na svom stadionu igrati Hrvace…
Hrvace su u tri prethodna kola ostvarile jednu pobjedu i dva remija, a drugo slavlje tražit će protiv Primorca iz Biograda koji je do sada prikupio tri boda. Bit će ovo već treća domaća utakmica za Hrvace, a dobar uvodni raspored trebat će maksimalno iskoristiti, jer jasno je koliko su domaći tereni u Dalmaciji jak adut.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras završnica turnira na Bazani


Zanimljiv 2. Memorijalni malonogometni turnir ‘Jerko Vrca’ na Bazani došao je do svoje završnice. U sportski boj za naslov najboljega 23. kolovoza krenula je 61 momčad s područja cijele Splitsko-dalmatinske županije. Na kraju, za naslov pobjednika turnira igrat će prošlogodišnji pobjednik Sea Wolf FF Lasta Dicmo i G-točka 1.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR