Srijeda, 11.09.2019.

Sinjani će dobiti komunalnu web aplikaciju?

Proteklih dana Ferata je objavila nekoliko pritužbi naših čitatelja na komunalne probleme na području Grada Sinja. U nekim situacijama nadležne službe reagirale su odmah i riješile problem, dok neki problemi još uvijek nisu riješeni.
Građanima Sinja uskoro bi trebalo biti omogućeno da komunalne probleme prijavljuju izravno Gradu Sinju putem svojih mobitela. Naime, prilikom donošenja Proračuna Grada Sinja za ovu godinu usvojen je amandman nezavisnog vijećnika Ante Šušnjare da se izradi Komunalna web aplikacija Grada Sinja, za što je u Proračunu osigurano 50 tisuća kuna.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstavljanje monografije Stoljeće Dalmatinaca u Feričancima 1919.-2019.


Grad Sinj, Viteško alkarsko društvo i Udruga Feričanci – Dalmatinska zagora iz Feričanaca predstavit će monografiju Stoljeće Dalmatinaca u Feričancima 1919.-2019.

Monografija Stoljeće Dalmatinaca u Feričancima 1919.-2019. jedinstveni je izdavački pothvat koji je obilježio ovu godinu svojim pojavljivanjem u hrvatskoj akademskoj zajednici. Naime, monografija je privukla pozornost brojnih intelektualaca i renomiranih stručnjaka, a imala je i veliki odjek u širokom čitateljstvu, o čemu najbolje govori činjenica da je knjiga koja je objavljena prije svega nekoliko mjeseci upravo doživjela svoje drugo izdanje koje prvi puta predstavljaju u viteškoj Cetinskoj krajini. Istinska vrijednost ove monografske knjige upravo je u tome što riječju i slikom svjedoči duboku i neprekinutu povezanost s djedovskim korijenima iz kojih su se kroz cijelo jedno stoljeće granale obitelji u plemenitoj Slavoniji bogatim plodovima njihovih nasljednika, sinova i kćeri, unuka i praunuka u kojima živi krševita i ponosna Dalmatinska zagora.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

KK Alkar uručio donaciju Centru Juraj Bonači


Predstavnici Konjičkog kluba Alkar Sinj i Zajednica sportskih udruga Grada Sinja  danas su uručili donacije korisnicima Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači.
Članovi Zajednice sportskih udruga korisnicima Centra uručili su šest nogometnih lopti koje su korištene u projektu ‘Open fun football school’, dok se KK Alkar odrekao dio sredstava koja su prikupljena na galopskim utrkama, a u donaciju su uključeni i prilozi građana.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR