Nedjelja, 11.09.2016.

Na Golim brdima igralište s umjetnom travom

Općina Otok provela je projekt uređenja malonogometnog igrališta jugoistočno od postojećeg nogometnog terena NK OSK-a.

Teren je prije bio neadekvatan za odigravanje utakmica, bio je kao ‘ledina’, a sada je u novu posteljicu dimenzija 60 x 40 metara postavljena umjetna trava.

U svrhu pravilnog dreniranja postavljen je materijal, pijesak primjerene granulacije, a u drenažni kanal su postavljeni drenažne cijevi. Postavljanjem potrebnih materijala u nekoliko slojeva izvršena je priprema za postavljanje umjetne trave monofilament 50 mm s crnim gumenim granulatom. Igralište se osvjetljava reflektorima, a na sjeverozapadnoj i jugoistočnoj strani tj. iza golova postavljena je zaštitna mreža visine 8 metara. Oko cijelog igrališta izvedena je žičana ograda visine 2 metra koja služi kao zaštitna ograda. Na umjetnoj travi iscrtane su linije, bijele boje, sve prema pravilima nogometne organizacije. Igralište je opremljeno potrebnim rekvizitima i opremom, a odvijanje igranja moguće je u dimenziji 56 x 35 metara po dužini i u dvije plohe po okomici (polivalentno).

Uređenjem i opremanjem malonogometnog igrališta omogućeno je korištenje i igranje rekreativcima i igračima svih uzrasta u NK OSK. Općina Otok je financirala uređenje i opremanje malonogometnog igrališta s umjetnom travom, a diosredstava osigurala je i Splitsko-dalmatinska županija.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Odaziv birača na izbore do 16,30 sati

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva, do 16,30 sati na prijevremene parlamentarne izbore u Cetinskoj krajini izašlo je 13.297 birača, od ukupno upisanih 40.728 birača.

Najveći odaziv na izbore i dalje je na području Općine Dicmo gdje je do 16,30 sati izašlo 51,17 posto birača.

Najmanji odaziv birača do 16,30 sati bio je na području Grada Vrlike – 37,96 posto.

U Sinju je do 16,30 sati na izbore izašlo 43,84 posto birača, u Trilju 42,47 posto, u Hrvacama 47,04 posto, a u Otoku 43,85 posto.
IZVOR: WWW.FERATA.HR