Četvrtak, 11.09.2014.

Anđela Paštar Krnčević najavljuje 5. Festival znanosti SinjKao što je i najavljeno, u nedjelju 14. rujna počet će ovogodišnji, peti po redu Festival znanosti Sinj. Festival će trajati do 18. rujna, a po prvi puta odvija se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Na Doljaninov most vraćena zastava Republike HrvatskeJučer poslijepodne na Doljaninovom mostu u Hrvacama ponovno su podignuti jarbol i zastava Republike Hrvatske.
Mještani zaseoka Doljanin 1990. godine na mostu su postavili 20 metara visok jarbol s hrvatskom zastavom. No, kako je za vrijeme rata Doljaninov most bio crta razdvajanja, četnici su zastavu skinuli. Mještani ovoga zaseoka odlučili su ponovno postaviti jarbol s hrvatskom zastavom, kao vječni podsjetnik na crtu razdvajanja u Domovinskom ratu. Zastavu je jučer na jarbol podigla skupina djece iz zaseoka Doljanin, a blagoslovio ju je fra Neven Pavlinušić.
Inicijativu vraćanja zastave pokrenuo je Ante Doljanin Matin, a podizanju zastave bili su prisutni mještani zaseoka Doljanini, Grubani, Božinovići kao i idejni začetnici postavljanja zastave 1990. godine Stipe Doljanin, Mate Doljanin, Ante Doljanin, Zdravko Doljanin, Petar Doljanin, Dalibor Doljanin i Milivoj Doljanin.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

NATJEČAJ za ravnatelja/icu Kulturno umjetničkog središta Sinj

Dana 11. rujna 2014. godine, Natječajno povjerenstvo za raspisivanje natječaja za imenovanje ravnatelja/ice Kulturno umjetničkog središta – Sinj raspisalo je natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Kulturno umjetničkog središta Sinj, jedan izvršitelj/ica, na puno radno vrijeme.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR