Utorak, 11.09.2012.

Dogovor Jerkana i poteštata

Postignut je dogovor Autoprijevoza i predstavnika lokalne samouprave o sufinanciranju prijevoza srednjoškolaca s područja Cetinskog kraja. Konačan ugovor će biti potpisan za nekoliko dana, a učenici već preuzimaju besplatne pokazne karte.

Dogovor je postignut jučer u uredu sinjskog gradonačelnika, na sastanku predstavnika prijevoznika s gradonačelnicima i načelnicima iz Cetinskog kraja.

Ovi informaciju potvrdio nam je direktor sinjskog Autoprijevoza Jakov Jerkan: 'Točno je. Dogovorili smo se. Poznato je da je država donijela odluku da će financirati 75 posto cijene karte. Autoprijevoz je predložio da ostalih 25 posto pokrije zajedno s gradovima i općinama. Prijedlog je prihvaćen uz dogovor da 15 posto cijene karte pokrije Autoprijevoz, a 10 posto gradovi i općine. Međusobni ugovori bit će potpisani ovih dana.'
Jerkan naglašava kako su učenici već počeli donositi valjane potvrde iz svojih škola, na temelju kojih dobivaju besplatne pokazne karte.

Pravo na besplatni pokaz imaju svi učenici kojima je udaljenost od škole do mjesta stanovanja veća od 5 kilometara.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Hrvatačani odabrali laureate

Općinsko vijeće općine Hrvace na 21. sjednici održanoj 06. rujna 2012. godine donijelo je odluku o dodjeli javnih priznanja. Javna priznanja se dodjeljuju zaslužnim pojedincima i kolektivima svake godine u sklopu obilježavanja Dana općine Hrvace i blagdana Gospe Žalosne. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR