Nedjelja, 11.09.2011.

Sutra počinje nova školska godina

Sutra za učenike s područja Dalmacije počinje nova školska godina 2011/12. Četiri dalmatinske županije dobile su odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa da za tjedan dana odgode početak nove školske godine, pa će tako osnovnoškolci i srednjoškolci iz Dalmacije u školske klupe 12.rujna, dok su njihove kolege u ostalim krajevima Hrvatske u školskim klupama od 5.rujna. Na području Cetinskog kraja učenici će pohađati osnovne škole: 'Fra Pavla Vučkovića' Sinj, 'Ivana Lovrića' Sinj, 'Marka Marulića' Sinj, 'Trilj', 'Stjepana Radića' Tijarica, 'Kamešnica' Otok, 'Dinka Šimunovića' Hrvace, 'Milana Begovića' Vrlika, 'Ivana Mažuranića Han' te 'Ante Starčevića' Dicmo.

Srednjoškolci su upisani i u četriri srednje škole: Franjevačka klasična Gimnazija, Opća gimnazija 'Dinka Šimunovića', 'TIŠ Ruđera Boškovića' i 'Srednja strukovna škola Bana Josipa Jelačića'.

Isto tako značajan broj cetinskih srednjoškolaca pohađat će školu u Spltu i to za zanimanja kojih nema u programima sinjskih srednjih škola.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest iz triljske Gradske uprave

Grad Trilj obavještava mještane naselja Vrpolje da od sutra, 12. rujna mogu podnositi zahtjeve za priključak na vodovodnu mrežu u naselju Vrpolje. Zahtjevi se podnose gradskoj upravi Grada Trilja. Pri podnošenju zahtjeva, podnositelji za starije kuće trebaju priložiti preslik katastarskog plana, posjedovni list, uvjerenje da je objekt ucrtan u katastaru prije 15. veljače 1968. godine. Svi ovi dokumenti izdaju se u sinjskom katastru.

Za kuće u novogradnji podnositelji zahtjeva trebaju dostaviti građevinsku dozvolu ili istovrijednu ispravu na temelju koje je građen objekt.

Prikupljena dokumentacija, temeljem koje se izdaje rješenje o priključku na vodovodnu mrežu, dostavlja se u Gradsku upravu. Rješenja i ostalu dokumentaciju koju dobiju podnositelji zahtjeva za priključak na vodovodnu mrežu Vrpolje dostavljaju se JKP 'Vodovod i Ćistoća' Sinj kako bi se mogao izvršiti vodovodni priključak.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

SportSINJ –  Dalmatinski drugoligaški derbi je pripao Solinu, dok su Junak i Imotski upisali važne domaće pobjede.
JUNAK – HAŠK 4:2  ( 1:1 )
SINJ – Gradski stadion Sinj, Gledatelj – 400,Sudac:   Željko Frković   ( Gospić  ) – 6,5
Strijelci: 1:0 – Ajduković ( 20 ), 1:1 – Medved  ( 23 ), 2:1 – Kozina  ( 50 )
3:1 -  Tolić aut.gol. ( 81 ), 3:2 – Lepinjica ( 83 ), 4:2 – Sučić ( 90+4 )

JUNAK: Runje 7, Samardžić 6,5,Ajduković 7,Ljubas 7, Mandac 6,B.Poljak 6,Gale 6, Kozina 6 ( od 63. Sučić 6,5 ),Lagator 6,5, Klarica 6,5,( od 45.Šindik 6,5 ), Tadić 6 ( od 74. Grčić 6,5 )

HAŠK: Sakač  6,  Ribić 5,5, Dušak 6, Tolić 5 , Cetina 5,5,  Horvat 6, El Saleh 5,5, Baković 5,5 ( od 68.Crnković  5,5 ) , Vukadin 5,5,( od 53.Čavala 5,5 ) Lepinjica 7, Medved 6,5.

Najbolji igrač:  Dino Ljubas  ( Junak )

Vidjeli smo dosta otvorenu i zanimljivu utakmicu u kojoj  je postignuto i šest pogodaka.


IMOTSKI – GORICA 1:0
Imoćani su  pogotkom Dalibora Mandarića u 32. minuti susreta osvojili  tri velika boda. Naime, za bodove mogu ponajviše zahvaliti  gostujućem vrataru koji je kod udarca Mandarića zanimljivom pogreškom ušao u gol s loptom u ruci.                                                                       

Rezultati 4. kola Druge HNL
Subota:
Solin - Mosor 2:1
Imotski – Gorica 1:0
Junak – Hašk 4:2
Međimurje – Rudeš 3:2
Radnik – Marsonia 1909 5:0

Nedjelja,11.09.:
Dugopolje – Croatia-Sesvete  ( 16,30 sati )

Slobodan:   Vinogradar

G.Z.    Foto: Petar Norac Kevo

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM