Subota, 11.09.2010.

Održana prekinuta Izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Jučer, 10. rujna, je održana prekinuta Izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja. Na sjednici se raspravljalo  o zahtjevu tvrtke “OLASA GASTI“  d.o.o. i DELICIJE MAROVIĆ za kupnju zemljišta na GZK. S 10 glasova za, jednim protiv i jednim suzdržanim zahtjev je prihvaćen. Nije prihvaćena nadopuna dnevnog reda o raspravi o sinjskoj ispostavi Doma Zdravlja. Dodajmo kako na sjednici nisu bili oporbeni vjećnici HDZ-a.

Svjetski dan prve pomoći

Danas, 11. rujna, je Svjetski dan prve pomoći. Gradsko Društvo Crvenog Križa Sinj provelo je akciju mjerenja tlaka i šećera u krvi. Mladež Crvenog križa izvela je i pokaznu vježbu pružanja prve pomoći mladeži Crvenog križa.

Misa zadušnica za ubijene pripadnike Hrvatske domobranske vojske

Danas, 11. rujna, je u Ogorju u zaseoku Leskuri održana misa zadušnica za ubijene pripadnike Hrvatske domobranske vojske, koji su uglavnom s područja podsvilajskih sela, a veliki broj je s šireg sinjskog područja. Misno slavlje predvodio je Ogorski župnik fra Stipan Bešlić

Hodočašće Kristovu križu na Visokoj

Povodom proslave blagdana Uzvišenja sv. Križa sutra, 12. rujna, će vjernici sinjske župe hodočastit Kristovu križu na Visokoj. Okupljanje i početak križnog puta je kod Župića na Radošiću u 8,00 sati.

Obavijest

Sutra, 12. rujna, će se u Trilju u okviru Mihovilskih dana s početkom u 14,00 sati održati smotra mažoretkinja. Polazak je ispred hotela sv. Mihovil, a nastupi su u triljskoj dvorani.

Sport

Jutros je počela dvodnevna konjička priredba na sinjskom Hipodromu. Nakon 12. godina organizirano je  državno prvenstvo u preponskom jahanju. Organizator natjecanja  je KK Karoca iz  Zagreba uz tehničku pomoć Konjičko galopskog kluba Alkar Sinj.

Nastavljaju se i nogometna natjecanja.  Danas, 11. rujna, od 16,30 u Sinju igraju Junak i Gorica.
 
Hrvace sutra, 12. rujna, na svom terenu igraju protiv Neretve. OSK sutra, 12. rujna, gostuje kod Postira, a Glavice kod Slavena.

Stanje na cestama

Dionicom autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica, državnom cestom D 54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paškim mostom smiju prometovati samo osobna vozila. Obilazak za ostala vozila na autocesti A 1 je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (D 50 i D 27), i obrnuto.
Na dionici između čvorova Ogulin i Bosiljevo 2, u smjeru Zagreba, na 71. km u dužini od 500 m vozi se jednim trakom, zbog odrona. Zbog pojačanog prometa povremeno se vozi u koloni, vozače molimo za strpljenje.
Zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, danas do 14 sati, a bit će i u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama.
Zabrane nema na autocestama, te na državnoj cesti D 1 (dijelom Lička magistrala).

Početak je školske godine pa djecu, roditelje i vozače upozoravamo:
RODITELJI
- prvih dana pratite djecu u školu i putem ih upozorite na opasna mjesta
- djeca uče od vas, ne zaboravite da vlastitim primjerom utječete na kasnije samostalno dječje ponašanje u prometu
VOZAČI
- brzina kretanja vozila u zoni škola uvijek je ograničena na 40 km/h
- zaustavite se ispred pješačkog prijelaza i dajte djeci znak rukom da sigurno pređu cestu
DJECO
- hodajte pločnikom ili lijevom stranom kolnika, ako ste u grupi, hodajte u koloni - jedan iza drugoga
- cestu prelazite samo preko pješačkog prijelaza i na zeleno svjetlo za pješake, ali pričekajte da se vozila zaustave.
IZVOR: HAK