Petak, 11.09.2009.

Obavijest

Sutra, 12. rujna, će se u Ogorju gornjem, zaseok Leskuri, s početkom u 11 sati služiti misa zadušnica za domobrane iz Cetinske krajine ubijene 26. listopada 1944. godine. Misu zadušnicu predvoditi će ogorski župnik fra. Stipe Bešlić.

Javni poziv



Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan i stečajni upravitelj Dalmatinke Nove Vedran šeparović uputili su poziv potencijalnim partnerima za podnošenje ponuda za suradnju. Moguće je zajedničko ulaganje, zakup pogona ili dijela pogona, nastavak dosadašnje ili slične djelatnosti, uz zaposlenje odgovarajućeg broja radnika stečajnog dužnika i financijsku korist iz čega bi se namirivali vjerovnici. U pozivu stoji kako svaki nastavak djelatnosti ima potporu Grada Sinja, te se s gradskom upravom mogu obaviti posebni dogovori u cilju poticanja suradnje. Ukoliko bi ponude za suradnju potencijalnih partnera bile prihvatljive, stečajni upravitelj će vjerovnicima predložiti izradu stečajnog plana u kojem će odstupiti od zakonskih odredaba o unovčenju i raspodjeli stečajne mase. Ponude se trebaju dostaviti do 28. rujna kako bi se do izvještajnog ročišta, koje je zakazano za dan 6. listopada, pripreme materijali, kazao nam je stečajni upravitelj Vedran šeparović.

Obavijest

Općina Otok počinje s isplatom subvencija za kupnju udžbenika. Isplata će se vršiti u prostorijama Općine od 9,00 sati uz predočenje osobne iskaznice.

Obavijest

Zbog izgradnje kanalizacijskog kolektora za promet je zatvorena ulica 126. brigade, od ulaza u prostor Vodovoda i čistoće do ulaza u vojarnu, te je do daljnjega slijepa ulica. Promet se preusmjerava na Alkarsko trkalište.

Obavijest

Zbog presvlačenja novim asfaltnim sloem za promet je zatvorena lokalna cesta u Glavicama, od mosta do škole. Obilazni pravac je od Labrovića preko Smradova na D-219 do zaseoka Cvrlje.

"Dani Sv. Mihovila"

U sklopu "Dana Sv. Mihovila" u gradskom parku u Trilju večeras od 19,30 sati održat će se pučka fešta "Večer ribe i folklora".

Kino danas

Na programu sinjskog kina večeras su dva filma: u 18,00 "Hanna Montana", a u 19,45 "Prisila na brak".

Sport

16-godišnji Sinjanin Bože Vuko pobjednik je tradicionalnog 9. teniskog prvenstva Sinja na kojem je nastupilo 30 igrača. U finalnom susretu Vuko je bio bolji od 52-godišnjeg veterana Predraga Bilića Munje s 2-1 u setovima. Turnir je na svojim terenima organizirao Teniski klub "Alka".

U 4. kolu 2. Hrvatske nogometne lige Junak sutra, 12. rujna, u 16,30 na Gradskom stadionu dočekuje Vukovar, dok u 3. ligi Hrvace gostuju u Kninu kod Dinare, također sutra u 16,30.

U 4. HNL u nedjelju Glavice su domaćin Valu iz Kaštela, a OSK putuje Gusaru u Komin.

U nedjelju, 12. rujna, počinje nova sezona županijske lige. Sinjski Tekstilac na novom terenu Sportskog centra Trnovača domaćin je Vrlici, a čaporice-Trilj će na Brač, u Supetru ih čeka Postira.

Utakmica Superkupa udruge za mali nogomet Sinj igra se sutra, 12. rujna, u gradskoj sportskoj dvorani u 20,30 sati. Sastaju se aktualni prvak Best Blaškan i prošlosezonski pobjednik Kupa Brnaze.

Sedam igrača ragbi kluba Sinj nastupaju za Hrvatsku ragbi reprezentaciju do 20 godina. U prvom kolu naša reprezentacija pobijedila je Grčku 53:0.