Utorak, 11.09.2007.

ODGOđENO ROčIšTE U POSTUPKU PROTIV BLANKE TUđEN-MAZUTH

Odgođeno je za danas zakazano ročište na županijskom sudu u Splitu, na kojeme se trebala voditi rasprava o postupku protiv bivše stečajne upraviteljice Dalmatinke Blanke Tuđen-Mazuth, a vezano za iskazivanje financijskih pokazatelja u tvornici,s posebnim osvrtom na kupoprodajni ugovor. Odvjetnica Blanke Tuđen-Mazuth opravdala je njen izostanak, te je novo ročište zakazano za 25.rujna 2007 godine

ASFALTIRANJE CESTA NA PODRUčJU GRADA SINJA

Nastavljeni radovi asfaltiranja nerazvrstanih cesta u Mjesnim odborima na području Grada Sinja, po programu koje je donijelo gradsko vijeće po provedenom natječaju.
Do sutra će se obavljati radovi na presvlačenju asfalta u ulicama Fra Pavla Vučkovića i Fra Ivana Markovića u Sinju. Stoga iz Odjela za komunalne djelatnosti Grada Sinja mole građane da danas i sutra ne parkiraju automobile u navedenim ulicama.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina danas u 20 sati igra američki film-komedija «Veliki film»

SPORT

Jučer je u posljednjem susretu 3 kola 3. HNL-Jug Junak je poražen u Unešiću od domaće Zagore rezultatom 2-0.

Na sinoć održanom sastanku Udruge za mali nogomet grada Sinja donesena je odluka kako će nova sezona 2007./08. početi 23.rujna. U ligi su do sada sudjelovali igrači iz deset ekipa, a do početka sezone pridružit će im se dvije ekipe pa će liga brojati 12 ekipa.

POKRENUT POSTUPAK ZA ISKLJUčENJE FRANE POLJAKA IZ SDP-a

Gradski odbor SDP-a Sinj prije dva tjedna pokrenuo je postupak za isključenje iz stranke Frane Poljaka, izvršnog direktora Dalmatinke Nove. Budući taj postupak, sukladno statutu traje u nekoliko faza, konačna odluka će se donijeti u četvrtak, kazala je predsjednica sinjskog SDP-a Nataša Poparić.
Nataša Poparić kazala nam je da je Frano Poljak u dva navrata bio pozivan na sastanak u SDP kako bi se raspravio zahtjev dijela članstva o njegovom isključenju, no da se pozivima nije odazvao.

ODRžAN SASTANAK GO HNS SINJ

U subotu je održan sastanak Gradskog Izvršnog odbora HNS podružnice Sinj, koji je, između ostalog, donio odluku o pokretanju postupka za isključenje iz stranke Ive Bilandžić Barać, smijenjene pročelnice gradskog Upravnog odjela za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj. Prema riječima predsjednika sinjskog HNS-a Jakova Dukića, postupak je pokrenut, zbog vrijeđanja gradonačelnika i drugih događaja koji su se zbili u posljednje vrijeme, a za koje stranka smatra da su neprimjereni.

KRONIKA 92

PP SINJ, 10.09.2007.g. oko 23,30 sati, na širem sinjskom području, tridesetčetverogodišnjak je u alkoholiziranom stanju nosio cijev ručnog bacača čime je uznemirio goste ugostiteljskog objekta, nakon čega je pobjegao, ali je ubrzo uhićen od strane policijskog službenika. Protiv navedenoga je podnesena PP iz čl.13. ZPPJRM, nakon čega je doveden u KB Split, gdje je i hospitaliziran.
IZVOR: PU SD