Ponedjeljak, 11.09.2006.

OBAVIJEST IZ CENTRA ZA STRANE JEZIKE

Sinjski Centar za strane jezike uskore kreće s programom učenja stranih jezika. Radi se o engleskom, njemačkom, talijanskom i francuskom jeziku. Inoformacije i kontakt telefon: 823-070.

"DANI SV. MIHOVILA" U TRILJU

U Trilju se privode kraju pripreme za rujansku manifestaciju "Dani svetoga Mihovila". Središnji događaji su Dan grada Trilja sa svečanom sjednicom Gradskog vijeća, proslava blagdana zašttitnika Svetog Mihovila i tradicionalni robno stočni sajam. Inače program obilježavana Dana svetog Mihovila neslužbeno je započeo športskim zbivanjima.

OBAVIJEST IZ SVETIšTA GOSPE SINJSKE

U tekućem tjednu točnije 15. rujna slavi se sveta misa na Gradu. Krunica i misa je u 17 sati.

Ponedjeljkom od 17-19 sati župni Caritas u samostanu čudotvorrne Gospe Sinjske prikuplja priloge i donacije za nemoćne i bolesne.

Ovog četvrtka naš Grad i župa bit će domaćin molitvenog događaja zajednici Svetog Josipa iz Ljubljane koji hodočaste u Medjugorje. Iz župe vas pozivaju da se pridružite molitvenom projektu za mir.

SPORT

3. HNL jug

4. kolo: Zagora - Junak 2:2

TABLICA:

01. Trogir 10
02. Jadran LP 9
03. Dugopolje 8
04. JUNAK 7
05. Primorac (B) 7



4. HNL jug skupina B
Odigrane su utakmice 2. kola, gdje izdvajamo susrete naših klubova. Glavni favorit za naslov Hrvace to su i opravdale već u prvom nastupu gdje su deklasirali goste iz Polače s visokih 6:1 uz 4 pogotka Stipe Kunca, dobra uvertira za nastavak sezone i utakmicu godine 20. rujna 1. kolo Kupa gdje na svom terenu dočekuju prvoligaša Pulu.
Puno neizvjesnija utakmica bila je u Otoku gdje su igrali OSK i DOšK iz Drniša. Vrlo brzo i lako su o dobroj igri Otočani došli do vodstva od 2:0, međutim kao da u drugom polovremenu nije to bila ista ekipa koja je olako prosječnoj ekipi iz Drniša dozvolila poravnjanje rezultata na 2:2.

Startala je i županijska nogometna liga. Tekstilac je gostovao u Runovićima i igrao protiv domaćeg Mračaja. Iako su Sinjani vodili u dva navrata pobjeda je pripala Mračaju 3:2.

U utakmicama povodom Dana grada Trilja i zaštitnika Sv. Mihovila u čaporicama postignuti su slijedeći rezultati:
Ugljane - Grab 3:5
čaporice 2-Košute Dukići 0:4
Trilj-Košute Kažimiri 3:3(4:5)
Košute 1-Vojnić 5:0


Hrvatsko zagorje bilo je domaćin noćnom i dnevnom Motocross kupu gdje su nastupili i članovi Cetine uz Graba. Na noćnom kupu u Samoboru Petar Kundid u klasi 65 juniori bio je 4., Ivan Kundid u klasi 85 seniori bio je 7.

KRONIKA 92

PP SINJ, 10.09.2006.g. izvršena je kriminalistička obrada nad tridesetdevetogodišnjakom, te je utvrđeno kako je navedeni u alkoholiziranom stanju (2,04 g/kg) napao policijskog službenika. Nakon obrade uz KP po čl. 318./Napad na službenu osobu/ KZ-a, priveden u IS žS u Splitu koji ga je nakon saslušanja pustio.

IZVOR: PUSD

VRIJEME

Pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a samo još u Velebitskom kanalu iu početku mjestimice jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 25, na Jadranu od 26 do 29 °C.

IZVOR: meteo.hr