Utorak, 11.08.2015.

Didovina o alkarskim svečanostima

U srijedu, 12. kolovoza u 13 sati u programu Hit radija emitirat će se najnovije izdanje emisije ‘Didovina’, u kojoj će se govoriti o zanimljivostima s jubilarne 300. Sinjske alke.
Ovogodišnja jubilarna Alka bila je u znaku velike pobjede Frane Ivkovića, koji je s osam punata postao slavodobitnikom 300. Sinjske alke. O tome i održanim svim alkarskim svečanostima Bari, Čoji, otvaranju Muzeja i drugim događanjima, u Didovini govore slavodobitnik, njegova obitelj, alkarski momak Mario Blajić, čelnici VAD-a i drugi.
Svoje prijedloge o tome koje mjesto Cetinske krajine bi trebali posjetiti naši reporteri i obraditi u emisiji ‘Didovina’ možete slati na e-mail: hitradio@hitradio.hr.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ljetna radionica za djecu



Muzej triljskog kraja i dr. sc. Ivana Ožanić Roguljić sa zagrebačkog Instituta za arheologiju organiziraju ljetnu radionicu za djecu.
Radionica će se održati u četvrtak, 13.08.2015. s početkom 10:30 sati, a namijenjena je djeci predškolskog i školskog uzrasta.
Kroz zanimljive priče djeca će saznati zašto je medicina bila razvijena već u antičkom svijetu, kako su izgledali školski dani antičkog učenika i igre kojima se zabavljao u slobodno vrijeme. Zajedno se zaigrajmo!
Radujemo se novom druženju s Vama!
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Udruzi SRMA treću godinu zaredom odobrena sredstva za rad volonterskog centra



Treću godinu za redom Udruzi Srma su odobrena sredstava za rad Lokalnog volonterskog centra Sinj. Nadležno Ministarstvo socijalne politike i mladih podržalo je rad sinjskog lokalnog volonterskog centra koji radi od 2006. godine, a riječ je o jednom od 18 projekata koje je ovo ministarstvo odobrilo lokalnim volonterskim centrima u Hrvatskoj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

BK Sinj pobjednik boćarskog turnira



U organizaciji Boćarskog kluba Sinj održan je turnir povodom Dana Alke i Velike Gospe na kojem slavlje pripalo domaćinu…
Sinjski boćari u finalu su bili bolji od Makarske rezultatom 13-4.
Na turniru su nastupili:
BK Sinj, BK Trilj, BK Bitelić, BK Pržina, BK Makarska, BK Kijevo, BK Stivan, Juniori Boćarskog kluba SINJ.
IZVOR: WWW.FERATA.HR