Četvrtak, 11.08.2011.

Počeo 2. Sajam sela u Sinju

Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju jutros je počeo trodnevni 2. Sajam sela na kojem sudjeluje 40-tak izlagača iz Dalmatinske zagore i drugih dijelova Hrvatske.
 Izlagači su na sajmu prezentirani vlastite proizvode: domaće suhomesnate delicije, sireve, med i ostale pčelinje proizvode, eko-proizvode, vina, rakije i druge prehrambene proizvode kao i tradicijske suvenire, među kojima su razni uporabni i dekorativni predmeti.

Sajam će biti otvoren do subote, 13. kolovoza, od 9 do 21 sat, a svečano će ga otvoriti večeras u 20 sati gradonačelnik Sinja Ivica Glavan. U prigodnom programu nastupit će Bosutski bećari i Športsko-ribolovna udruga iz Vukovara koja će pripremati tradicijsko slavonsko jelo 'čobanac' koje će moći kušati svi posjetitelji sajma.

Sutra u 19 sati bit će uručenje nagrada za najbolji štand. Sajam je prvenstveno prodajnog karaktera i prilika za sklapanje poslovne suradnje.

Sajam se održava u sklopu manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe', u organizaciji Turističke zajednice Grada Sinja, pod pokroviteljstvom Grada Sinja i Županije splitsko-dalmatinske.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Od ponoći tri prometne nesreće

U dvije prometne nesreće, koje su se tijekom noći dogodile na području Sinja, teže tjelesne ozljede zadobila je jedna, a lakše tri osobe.

Oko 1,30 sati u Sinju, u Splitskoj ulici, sudarila su se dva osobna vozila. Lakše su ozlijeđene dvije osobe, vozač i putnica u istom vozilu. Pola sata kasnije u naselju Klarić u Brnazama, zbog neprilagođene brzine došlo je do slijetanja vozila s državne ceste D 60. Teže tjelesne ozljede zadobila je jedna osoba, koja je nakon pružene liječničke pomoći u KBC Split puštena na kućnu njegu. Lakše je ozljeđen i suvozač u vozilu.

Jutros 6 sati došlo je do slijetanja teretnog vozila s državne ceste D 1 u Otišiću. Ozljeđenih osoba nema, a nastupila je veća materijalna šteta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Put prema iskonu' Ante Markovića

'Put prema iskonu' naziv je zbirke pjesama pjesnika Ante Markovića iz Turjaka, koja će biti predstavljena večeras u 20 sati Alkarskim dvorima.
Organizator predstavljanja je Matica Hrvatska Ogranak Sinj. Zbirku će predstaviti Josip Boteri-Dini, Miljenko Buljac, Marko Duvnjak, Rade Perković i Elvis Bošnjak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Zbog teške prometne nesreće na dionici D 8 Opuzen-Ploče u mjestu Komin, prije Rogotinskog mosta, obustavljen je promet i teče obilazno preko Kule Norinske.

Promet na ostalim cestama teče bez smetnji i zastoja, a povremene poteškoće vozači mogu očekivati na dionicama gdje su radovi te u Istri i duž jadranske obale gdje je na prilazima turističkim središtima povremeno gušći promet.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod-istok).
IZVOR: HAK
...