Srijeda, 11.08.2010.

Info pult u Galeriji Sikirica

Zbog sve većeg broja turista koji dolaze u Sinj, ovo je ljeto u našem gradu prvi put postavljen turistički info pult koji je smješten u Galeriji Sikirica. Sve informacije o ponudi Sinja, osobito o kulturnim znamenitostima, mogu se dobiti od turističkog vodiča.

Najljepšu okućnicu na području Grada Sinja ima Ante Žigo iz Lučana

Najljepšu okućnicu na području Grada Sinja ima Ante Žigo iz Lučana. Druga najljepša okućnica je Maria Romca iz Glavica, a treća Dušanke Marić Drvoličanin iz Karakašice.
Najljepši balokon imaju Pava Eljuga i Mirjana Despotović.
Dodjela nagrada bit će za dva tjedna.
Na natječaj za izbor najljepše okućnice prijavilo se 14 kandidata, koje je prijepodne obišao tročlani žiri, u sastavu predstavnik Turističke zajednice Josip Richter, "Vodvoda i čistoće" Ćiro Poljak i Hit radija Marija Maroš.

Obavijest

Hrvace se pripremaju za proslavu Dana Općine. Tim povodom načelnik Dinko Bošnjak uputio je poziv za dostavu prijedloga za javna priznanja Općine, za proglašenje počasnog građanina, nagradu za životno djelo i osobnu nagradu i kolektivnu nagradu općine Hrvace. Prijedlozi se podnose u općinskim prostorijama do 20. kolovoza.

"Opsada Sinja – bitka na Gradu"

U organizaciji sinjske Turističke zajednice, sutra će u Sinju biti upriličen scenski prikaz opsade Sinja, u režiji  Rade Perkovića. "Opsada Sinja – bitka na Gradu" održava se u spomen na slavnu pobjedu Sinjana i Cetinjana 1715. godine nad premoćnom osmanlijskom vojskom koja se dogodila uoči blagdana Velike Gospe. Fra Pavla Vučkovića, koji je doveo Hrvate iz Rame u Sinj i pod čijim je vodstvom Sinj obranjen od Turaka, glumi fra Gabrijel Hrvatin Jurišić.
U predstavi će sudjelovati još 70-tak glumaca, članova „Sinjskog pučkog kazališta“, kulturno – umjetničkih društava, Sinjske mažoretkinje, četiri člana Hrvatske gorske službe spašavanja, kočijaš i jahači. 
Predstava će početi u 20,30 sati na sinjskoj Pijaci, od kuda će se glumci i gledatelji uputiti na gradsku tvrđavu.

Upravni odbor, Časni sud i Nadzorni odbor VAD-a ovogodišnje 295. alkarske svečanosti ocijenili su uspješnima

Upravni odbor, Časni sud i Nadzorni odbor VAD-a ovogodišnje 295. alkarske svečanosti ocijenili su uspješnima. Ustvrdili su kako su nadmetanja održana u duhu tradicije, na zadovoljstvo Sinjana i Cetinjana, visokih državnih uzvanika i drugih gostiju.

Obavijest

S Alkarskog trkališta skinute su palke, a tijekom poslijepodneva uklonit će se i oko 400 kubika pržine. Nakon toga ulica će biti otvorena za sav promet.

Obavijest

U organizaciji Udruge S.K.U.P. večeras  će se na Trgu kralja Tomislava održati koncert Big banda „Baška voda“. Početak je u 20,00 sati

Devetnica Gospi Sinjskoj

Čudotvornoj Gospi sinjskoj jutros su hodočastili vjernici iz Karakašice i Suhača, te župa Ruda i Grab.
Sutra, 12. kolovoza, je hodočašće vjernika iz Čitluka i Jasenskog, te župa Bitelić–Zasiok–Vučipolje–Dabar, Ugljane, Strmendolac i Okrug–Čiovo.
Devetnicu i večernju misu, koja u sinjskoj crkvi počinje u 18,20, prenosi HIT radio

Obavijest

Kako se u Sinju ovih dana očekuje više od sto tisuća hodočasnika i tisuće automobila gradska tvrtka za parking „Kamičak“ organizirala je prihvat odnosno parking prostor na nekoliko lokacija. Stari stočni Pazar, dvorište franjevačkog samostana, prostor HZMO-a, vojarna Ivaniša Nelipića, a parkirat će se moći na parkirnim mjestima velikih trgovačkih centara. Danas i sutra djelatnici “Vodovoda i čistoće” će očistiti prostor vojarne Ivaniša Nelipića i postaviti preventivnu rasvjetu.

Obavijest

Zbog radova na dogradnji zapadnog kolnika brze ceste „Solin – Klis“, ista će biti zatvorena za sav promet danas od 13,00 do 17,00 do 17,30 te od 23 do 23 , 30 sati. Obilazni pravac je stara kliška cesta.

Obavijest

“Likomed veterina” obavještava stanovnike Općine Otok kako će sutra, 12. kolovoza, u ranim jutarnjim satima od 01 do 05,00 sati provoditi ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale drugu dezinsekciju komaraca. Sve informacije mogu se dobiti na broj 701-400.

Kino danas

U sinjskom kinu u 19,00 sati prikazuje se posljednji nastavak animiranog filma “Shrek”, a u 20,30 sati počinje novi nastavak sage “Sumrak–Pomrčina”.

Sport

U pripremnoj prijateljskoj utakmici danas, 11. kolovoza, od 18 sati igraju u Otoku OSK i Val iz Kaštel Staroga.

Donosimo rezultate sinoć odigranih utakmica malonogometnog turnira.
Markulin Bus–C.B. Puls 3:4
Instalacije Maretić Dicmo–zabavni park Dado 3:0
Fast food Servantes–Maligani 5:1
Mali Mexico–Brnaška dica 1:1, na penale 2: 1
Brnaze–Azra 1986 7:3
Best–Rafina dica 3:1
Večeras je na rasporedu pet utakmica, a prva počinje u 19,45 sati.

Odigrane su i utakmice malonogometnog turnira u Dicmu:
Dum – AB print 0:0, na penale 6:7
Konoba Tomić C.T.K. Zagreb–Branitelji Turjaci 3:0
C.B. Vegas–C.B. Pipe Neorić 4:3
Perkan 92 Aržano–PKB Team 3:1
U 20,20 sati počinje prva od četiri večerašnje utakmice.